Kerap gastric

Assalamualaikum. Ibu ibu. Sekarang saya cepat sgt alami gastric. Makan dah kerap, tapi tak tahu kenapa perut selalu sakit je. Sebelum pregnant jarang sgt dpt gastric 😢berat badan pun turun. Sekarang kandungan saya dah 12 minggu 5 hari. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

3 Các câu trả lời

hormon kehamilan boleh jd punca kena gastric, walaupun xde sejarah gastric. puan boleh cuba gaviscon, selamat utk ibu hamil. makan kerap dh betul dh, cuma pastikan puan x mkn mknn yg masam2, pedas2, berangin masa perut kosong. semoga diberi kesembuhan segera. jaga diri

Sebelum mulakan makan makanan seharian .. cuba ambil susu pagi2 .. susu sebenanye baik utk gastrik juga 😊 Kurangkan makanan berminyak, pedas..

better cek dr sis..tkt kencing kotor blh jdi gak...bnyk kn minum air kosong