mom

Assalamualaikum hye momy slmt malam?..nk tnye pernah x momy scan di klinik kerajaan doc kte x de nmpak ape ape..bila scan di swasta.ad nampak kntung dan denyutan sekli.....shre pnglmn momy kt sye..trimeksih?

6 Các câu trả lời

Machine dorg pakai tu. Ade yg advance atau doctor dekat gov tu dh outdated nye machine kot. Sye buat 2 check up. 1 gov 1 swasta. Pergi yg swasta tu boleh tgk jelas baby dlm monitor tu bile check gov nmpk hitam putih je lebih. X clear sangat. Bile swasta check heart beat baby senang je dorg boleh dpt. Kt gov dorg mcm struggle ckit nk dpt kan heart beat. Rasanye bergantung machine ape kot dorg pakai

5y trước

Betull tu sis....germ jeee....skrinn dhh lamaa...

Cm sy first scan kt kerajaan mmg xnmpak tpi pegi scan swasta mmg nmpak .. sbb doc yg kt kerajaan xjpe rahim sy.. sbb rahim sy kebelakang sikit .. so , xpuas hti g swasta dia bg thu rahim kebelakang sikit lpas tu kena g klink kerajaan blik 2mggu repeat scan sy bgthu doc kerajaan rahim sy sebelah kiri sikit sbb kebelakang baru jumpa kantung .. alhamdulilah dah nampak bby .. semoga sihat2 shja

5y trước

Tulaa.. tpi awk kena pastikan masa doc swasta tu scan sblh mna.. nnti blh bgthu doc kerajaan..senang ..

Mungkin sebab terlalu awal kot? Lagi pulak mesin scan kat kerajaan tak secanggih kat swasta rasanya, dan biasanya dekat swasta ada sonographer yg berpengalaman. Dorang mahir bab scan2 ni, so boleh nampak jelas

5y trước

8 mingguu bukan dh nmpak kntung ke.

Wslm ibu, mungkin tahap kualiti ultrasound scanning berbeza. Ada yang normal ada yang sehingga ke peringkat 3D . Kebiasaannya saya mula scan kandungan di usia 3 bulan keatas.

wslm.. hehe...yg gov mmg cmtu la sis...ade kk mesin scannye gelap gelita,mata doktor pun kecik besar je nk tgk..😅 sbb tu klu nk buat scan2 ni better pegi swasta..

5y trước

pastu dorg sembang sama dorg je,kite tgk mesin scan pun krikkrik je la..nk tny ape pun xtau...tny ok ke x je la yg mampu..😆 pegi swasta xpe la byr lebih sket,husband bleh tgk, tny la byk mane pun xpe,kite byr kan...hihi

Betoi tk puas hati pulak,nurse cek dh tk songsang yg doc scan ckp songsang lg,tktaw nk percya yg mana