Cara Nak Hilangkan CRAMP di Kaki Bila Kena

Assalamualaikum ? Hye mom to be dan mommies. Siapa pernah kena cramp kat kaki. Sakit gila kan. Sampai nangis2 menahan sakit ya Allah... Huhu... ?? So no worries. Seha pun belajar bila nak kena. Ia selalu berlaku bila sedang tidur. Bila seha secara tidak sengaja mengeliat badan.. Yang selalu cramp adalah kaki bawah betis. So apa yang perlu kita buat. Kita tarik kaki kita kearah badan dan tarik hujung kaki tu membengkok seperti di gambar. Tarik sekuat hati. InnShaAllah akan beransur pulih. Cuba lah ?. Seha bila dah dapat tarik kaki rasa bersyukur weii.. Kalo kena mau berguling2 sendiri atas katil. Suami pulak zzz. Nak mintak tolong pun wew... Semoga membantu kepada mommies ?? #cramp #noworries

Cara Nak Hilangkan CRAMP di Kaki Bila Kena
39 Các câu trả lời

Thanks sharing, kita sendri pun boleh control, rilex kan otot control frm ur own mind, then otot tu xmnegang lagi, 1st n 2nd pregnant salu cramp kaki, mase baru nak mgeliat pagi2, huhu

5y trước

Ya😂

Kalau saya.. Saya akan bangun cepat2 bediri even sya tgh mengantuk sangat dah tdur. X sanggup hadap after effect sakit tebelit urat ni

Sy prnah cramp .. kadang2 sy rasa takut nk menggeliat.. takut kaki cramp.. dh lh sakit sgt bila cramp.. husband pulak xmok tolong...

5y trước

Hahaa kan. Suami bila had dia. Suh kita tolong. Had kita adoi. Sama la. Sy takut nak mengeliat. Tapi alhamdulillah teknik ni memang membantu. Kena cepat2 if dh nak rasa sakit. Bila dh sakit.. Nak tarik kaki ke badan pun tak mampu. Sakit noh

Saya baru kena ni sis, ni pun masih sakit lagi ni belah kiri. Menjerit smpai husband pun bangun. Nak jalan pun sakit.

5y trước

😁💪💪

Tengah2 syok tido, mngeliat skali cramp 😆 Terus tersada dari tido.. Kejut laki, laki nyenyak tidoooo 😭

4y trước

Haha baru td kene pagi.. terus jerit kejut laki.. gelepor laki bgn usik betis 😂😂

Pttla.rs.mcm.pnh nmpk ttg ni..😅😅✌skrol2 tgk oho okies..pnh komen setahun yg lalu..hehe..

Cuma amalkan pil kalsium sis.. InsyaAllah boleh cegah dri krem.. Krem kaki sbb kita kurang kalsium..

5y trước

Wlcm

Klu sruh hb pegang lg sakit kramp tu.. Bia je la dia release sndri.. Jgn gerakk satg sakittt..hihu

5y trước

Hahaha.. Agak la. Bila dah sakit. Org len pegang mau jadi singa nti 🤭🤭

Sy salu tkena, tp sy tolak guna kaki sblh utk tolak kaki yg cramp, mmg sakit. Tp bkesan.

Sy mmg amal cara mcm tu msa preggy dulu mmg berkesan xla sakit urat berhari hari ehehhee