Cara Nak Hilangkan CRAMP di Kaki Bila Kena

Assalamualaikum ? Hye mom to be dan mommies. Siapa pernah kena cramp kat kaki. Sakit gila kan. Sampai nangis2 menahan sakit ya Allah... Huhu... ?? So no worries. Seha pun belajar bila nak kena. Ia selalu berlaku bila sedang tidur. Bila seha secara tidak sengaja mengeliat badan.. Yang selalu cramp adalah kaki bawah betis. So apa yang perlu kita buat. Kita tarik kaki kita kearah badan dan tarik hujung kaki tu membengkok seperti di gambar. Tarik sekuat hati. InnShaAllah akan beransur pulih. Cuba lah ?. Seha bila dah dapat tarik kaki rasa bersyukur weii.. Kalo kena mau berguling2 sendiri atas katil. Suami pulak zzz. Nak mintak tolong pun wew... Semoga membantu kepada mommies ?? #cramp #noworries

Cara Nak Hilangkan CRAMP di Kaki Bila Kena
39 Các câu trả lời

Slalu klau kna, cpt2 kjut suami.. suami akn buat cmni..da lega tu, smbung tido blik 😂

5y trước

Oh dah sakit dh ka. Sy cramp to dh mula nak sakit. Cepat2 sy tarik. Wew lega. Takut nak mengeliat 🤭🤭

Sy selalu kena trus letak kaki ke lantai biar kaki rata..pastu jln2 sket..ok lps tu

5y trước

Ohyeke. Aa.. Agak sakit tpi. Bila berdiri kurang sikit. Hehe.

Thankiuu tips nya, Alhamdulilah smpai dh nk masuk 6 bulan takde masalah cramp kaki

5y trước

Alhamdulillah tpi berjaga2 juga. Kdg2 cakk.. 🤭🤭

Doktor bg thu kt sy cramp di kaki d sbabkan kurang garam dlm bdan msa pregnant

5y trước

Same2..sy pn jd cam tu jgak.. Bila bg thu dktor dye ckp kurang garam dlm bdan tu jd cam tu

Thankyouuu share . Sy mmg tgh cri petua mcm mana nak hilangkan cramp ni

Terima kasih seha sbb share mmg Biasa jugak akak kne mcm tu

Die punye sakit sampi seminggu nk jalan sakit tang betis tu..

5y trước

Betul2 setuju sangat.

Bagus info ni.. Sy pun pagi2 Kadang2 cram kaki.. Sakit ooo

5y trước

Ya. Semoga membantu sis hehe.

Jgn laaa dok pegang silap kna terajang 😂😂😂😂

5y trước

Uihhh lagi sakittt

Kalau sakit pinggang sakit leher ada tipd x sis?

5y trước

Haha.. Kuat sis 😊 pengalaman