bakal lahir anak luar nikah😭

Assalamualaikum.. hi.. hurmm.. sy nak tanya mengenai bersalin dekat hos gov .. anak luar nikah.. btl ke ape yg fmly sy ckp kalau sy lahirkn anak sy di hos gov..pihak hos akan call polis .. tangkap sy .. jkm pulak akan ambil anak sy .. sy jd tertekan.. sy lg berapa hari bakal bersalin.. pihak lelaki nk bertanggungjawab tp pihak sy lak merumitkn lg keadaan..

19 Các câu trả lời

Xla dik. Sian awk. Mesti takut kan. Watpe polis nk tangkap pulak. Polis nnti akan tnya jk la cmner bole mengandung. Kne rogol ke ape ke cmtu la. JKM pn akn dtg tuk tazkirah psl taubat ape sume. Nnti JKM akan tnya baby nak jaga atau nk pihak JKM carikan family angkat. Kalau nak jaga sndiri, cakap jk la nak jaga. Melainkan awk bwh umur. Skrng ni xyh fikir bnyak. Fikir nk selamat bersalin jk ok. Solat taubat sungguh². Akak doakan semoga awk dilindungi Allah dan selamat melahirkan ye. Aamiinn.. ❤️. Jgn lupa solat taubat ok..

txde lha awk , sy baru bersalin bulan ny pastu sy nmpk ad 1 kes unmarried , diorang just pggl pejabat agama utk jelaskan status ank , aurat , bab2 harta and so on , jkm pulak just akan tye sama ad awk nx jaga bb tu atau tx , pastu dy jelaskan urusan bab pendaftaran n so on , waris kena ad ya awk kalau nx discharge drpd hospital nt , txde lha smpai call polis , bkn awk buang bb awk , jgn stress2 , kalau btl nx jaga bb tu awk bgtau terus trg pd diorang , if awk ats 18 mgkn lbh sng sikit kot urusan

Lebih baik bersalin di hospital demi kebaikan diri sendiri soal perkara lain jangan di fikir Kerna dalam Masalah ini awak Sama sj tidak ada sijil nikah.... Risiko bersalin anak pertama Kalau tak ada Pengalaman bahaya, fikir keselamatan semasa bersalin. Harap keluarga Awak memahami keadaan mu.... Pihak polis dan hospital tidaklah ambil tindakan mcm tu Kerna perkara mcm awak... Banyak kali berlaku yang penting keluarga awak ambil Peduli perkara mcm Awak.

Tak adanya. Semua tu tk kn terjadi so jngn risau. Pihak hoapital bukan nya tahu kmu lahirkan anak luar nikah, setakat tiada sijil nikah? Bukan awak seorang jr yg tk ada sijil nikah, ramai yg dh berkhawin tpi tk ada sijil nikah. So tk perlu risau, pergi je hospital bla nk bersalin. Diaorang tk kn cas mahal selagi awak ada kad pengenalan.

Tak ada la.....jkm xkn ambik ank tu jika kite mampu utk sara dy atau pom ad pnjgaan boleh sara dy mcm mak kite ke....biasanye xada mslah ap pom....xada plak kta smpi jdi kes polis....semua tu xbetul....kecuali awk kna rogol dulu tu bru jdi kes polis sbb kna rogol smpi mngndung n melahirkn

Takla, polis kalau dtg just tny je kut, nty apa tu jkm kot ad dtg interview dan ceramah untuk taubat, tu jekot . jgn risau la, semoga dipermudahkan urusan awak, ingat akan kesilapan jangan ulangi dan bertaubat ok, Allah ad selalu bersama hambanya , peluk dari kejauhan ❤

Lepas brsalin jkm akn dtg tnya awk nk jga atau x bby awak, even awk ckp nk bg sepupu atau adik beradik jaga dyorang xkasi , kalau awk sendiri mmng nk jga , mak/ayah awak kena sign satu surat , kalau diorang xnak sign ,jkm amik bby .

1y trước

klau xde mk bpk dh and penjaga un xde? maksudnye mmg sebatang kara mcm mne pulak

waalaikumusalam, kalau awak sudi whatsapp saya 0192713296, saya akan cerita pengalaman saya sendiri, saya dah pun melahirkan baby dan sekarang dah nak masuk 2 bulan,harap dapat membantu awak

2y trước

masih blh ws ke?

Xde la smpai mcm tu.. Drg akan hntr ke pusat serenti agaknya sbb mslh akhlak. Lps bbrp bln baru blh kuar. Mcm ank buah sy dlu. Bby pun dpt bawa balik.

pe2hal pon, bertaubat dlu dik. kalau hukuman dunia trlepas, hukuman ahkirat menakutkan. nauzubillahiminzalik.