miscarriage

Assalamualaikum. Hai Sy bru lepas keguguran , bole bgtau mknan yg mcm mne yg boleh dimkn dn perlu di elakkan., Klau ad tips utk cpt sihat dan cepat lekat mohon share ye. Terima kasih

6 Các câu trả lời

pantang xtau mcm mne sebab pntang sdiri je. tapi lepas gugur tu trus on folic acid smpai sekarang. saya gugur bulan 4. bulan 7 cuba2 bsenam dan makan sihat sikit. 15 mnit je bsenam sehari utk lancarkan peredaran darah dan utk lebih sihat. sekarang baru masuk 8w pregnant. ape2 pon tu semua rezeki Allah. usaha je lah. bdoa, boleh bharap tapi jgn taksub supaya x kecewa. jgn stress. moga urusan awak dpermudahkan, dpt pregnant lagi. jaga emosi ok. mngandong bukan btanding tau. ade org sbulan pas gugur, dpt lekat balik. jgn buat tu sbg pnanda aras. rezeki lain2. yakin dgn perancangan Allah ok. take care

sy pernah kegguran sis.. pantang kena betul2 ya.. gugur n beranak ni jauh beza dia.. sis makan asid folic ya.. pantang makan pntang suami..kena jaga ya sis.. gugur sekali ada peluang tuk gugur lagi.. bnykkn makan mknan sunnah..insyallah moga kita dberi peluang tuk jadi seorang ibu ya😊

saya pun baru lepas keguguran Dr nasihat lepas nii kena makan folic acid kalau nk cepat mengandung apa pun bergantung pada rezeki

Paling penting jaga emosi. Jgn stress

Semoga sis tabah.

Makan sama macam org berpantang je sis ...tapi org cakap leps keguguran lagi subur .. semoga sis ada rezeki baby lagi lps ni ..