kandungan x jadi?

Assalamualaikum, hai.. sy nk bertnya sikit dkt sini.. sy dah lewat period 5 hari 2 hari yg lepas.. semlm sy cuba upt.. naik 2 line.. harini tiba2 dtg sengugut terus kluar darah.. adakah kandungan x menjadi atau tu hnya hormon.. nak pergi klinik malas plk. 😅kot2 ad yg pernh terjadi mcm saya..

kandungan x jadi?
14 Các câu trả lời

Sebb terlalu awal itu telur perempuan itu bukan semua telur boleh pakai jadi org jadi telur itu akan ditestkan kalau telur itu sihat tiada cacat jadi boleh jadi bayi kalau x sihat akan keluar dr rahim saya nampak satu research perempuan only hv 400 ovaries egg can be used the rest can’t is more on like false pregnancy something But keep trying masa telur keluar dr ovaries pun last for 24 hours kalau tiada sperm masuk pun akan keluar x boleh pakai jadi pregnant memang mircle

3y trước

Kalau week1/3 cecair tu sebb belum jadi human shape kalau week 4 ada sikit shape akan ketul I rasa week 3 before tu perlu tunggu sebb x stabil I pun tunggu baru week 3 nanti sampai week 7/8 baru check that why banyak ckp dah bulan 3 baru boleh announces sebb baru stabil

sy pn senggugut kuat aritu sblm tau prgnent..bila lmbat 5 hari, sy cek naik 2 line..bila google, normal akn rse sakit mcm snggugut tu tp x kerap..kdang belah kiri kdang kanan..normal smpai 12 minggu..cik blh pergi klnik utk pengesahan..sy mmg 5 week tu da scan nmpak kantung dah alhamdulillah..tggu 8 week nk tgk jntung plak..doakak sy yer semua sb 7 tahun dah menanti zuriat ni

3y trước

amin.. in sha Allah.. doakan sy jugk sis kdg² kluar drh jgk klu lps kerja tp.skjap je n blaku utk 1 sapuan sje.. lps 5 minit xde.. skrg 6 mggu 5 hri..

hmm mcm kes saya. sy test clearblue pregnant 1-2w. sy da siap pi klinik nak sahkan tapi scan x nampak apa2 dan buat ujian air kencing lagi sekali negative. pastu doc ckp tgu lg 2 mgu baru dtg semula tapi doc pesan kalau keluar darah maknanya period. so esoknya keluar darah sekali senggugut. x jadi nampaknya hmm

3y trước

apapun sis consult dgn doc jugak ye.

Dr pesan bila kita tahu upt kita positif, any bleeding/spotting yg keluar lepastu kena cek dkt hospital. Sis tak boleh ambik remeh benda mcm ni. Mcm2 boleh jadi. Better rajinkan diri cek dekat hospital. Buat nya ectopic pregnancy, kan dah bahayakan diri kalau tak pergi cek 🥲

3y trước

kan..

saya pernah kene mcm tu rasa sengugut tapi berlarutan dan sakit dibawah perut . and bila pergu check saya keguguran . better u pergi klinik sis . untuk mencegah sesuatu benda buruk jadi ☺️

Sama dngn saya sis . Tapi doctor kata tu mungkin proses penempelan jadi ada berlaku bleeding sikit . Repeat upt lagi 2weeks . Mybe awal lagi . Apa apa banyakkan berdoa ye .

Boleh jadi period..kadang2 upt faint line..50-50..sbb sy pernah cmtu sekali..doc consider period..katanya rahim tebal tggu gugur darah

senggugut krem perut stgah2 normal la.. tapi nk lebih pasti..confirm prgnacy scan.. nanti doc bagi detail.. moga dlm keadaan baik2

tryla sis prgi klinik tkot jadi apa ii .. doc pon pesan kt sy seawal kehamilan kalau ad pendarahan trus refer kt hosp trus

Wasalam. Sy pernah jadi cmtu jugak sis bfore this. Darah tu byk ke? Warna apa? Dan ada ketulan darah tak?

3y trước

Lepas keluar darah beku tu sis rasa sakit lg tak?