NAK TANYA

Assalamualaikum hai semua. .sya nk tnya,susu ape yg sesuai minum time pregnant ye?selain dari susu anmun,sbb kebykkn org ckp,anmun nie xleh nak amalkn sgt,sbb tkut baby akan besar nnti???

36 Các câu trả lời

sy awal peknen kemain husband belikan susu kurma farm fresh yg kotak kecik tu sebundle, tp mnum 3 kotak je rase mcm xleh nk teruskan, husband je la yg abiskan berkotak2 lg tu😅 skrg mnum susu fresh milk yg dutch lady tu...tp org ckp manis pulak...so mnum skip2 je la. doktor suggest susu segar yg farm fresh. x cuba lg stakat ni.

waalaikumsalam. saya memang jenis tak amal kan apa apa. saya ikut tekak je semua bedal. tapi anak boleh tahan besar jugak 3.5kg normal. doktor pun terkejut dgn tinggi sayaa 149cm boleh beranak normal sebesar tu. alhamdulillah skrg anak da 2 tahun setengah. nak dapat adek pulak 😊

5y trước

aah. doa yg baik baik jee. in shaa Allah takde apa apa 😊

Frisomum gold sedap..2 kali pregnant minum susu tu jew.. Berat anak lahir agknye berat gak bila tgok pada mamanya kecik jew berat dlm 39kg-42kg..baby 1st 3.3kg.. 2nd 3.2kg..hihi mse booking buku pink berat 39kg jew..

Ikut badan juga sis . adik saya pregnant minum anmum, berat badan ok je . saya lak doktor sruh stop minum anmum sbb berat badan naik dan baby agak besar . Dan sya minum susu dari badam . rendam, blend dan tapis minum .

Sy minum anmum.. baby keluar 3.56kg sdgkn sy ni kecik je 148cm je.. habis teruk jahitan dgn tk pndi meneran.. try la dlu, bila checkup nnti doc suh berhenti if besau babynya.. sy 7bln stop itupun doc suruh

Sepanjang pregnant sy minum susu nespray dgn fernlef jer.. Ni nurse KK yg suruh la sbb dia kata susu utk ibu manis. So tak digalakkan ambil sgt.

Sy minum anmum, tp bby kluar xde la besar mana pun. Alhamdulillah normal je. Jaga pemakanan tu yg penting. Minum susu segar biasa pun blh je ☺

5y trước

Owhhh yeke ,tq ye sudi share

Saya amalkan susu ni srs sedap. Sy minum sy jual, 1 kotak ada 20 sachet kalau nak try boleh lah wasap sy. www.wasap.my/601126473166/susu

5y trước

ok 😊

WQsalam..kalau saya minum EnfaMama. Sangat2 bagus. Lebih2 lagi kalau yang ada anemia, kurang HB. Sangat bagus.

Sy minum enfamama bile mula2 mengandung...dan tukar ke susu lazz kambing choco kurma..sedap..suka mkn gn rolled oat..