Nak Kata Nasihat Sikit

Assalamualaikum hai semua. Nak tahu its normal untuk kita as parent yang berkerja tapi still duduk dengan mertua. Cause saya ada 2org anak. Dan duduk dengan inlaw. Agak terbatas untuk saya mendidik anak. Marah sikit ada yang backup. Anak Menangis sikit pon da tanya kenapa and so on. Semua urusan nak ikot campur. Hmm Sampai stress da ni...

2 Các câu trả lời

Bila dah berumahtangga sebaiknya pindah duduk sendiri je sis . Kita akan susah nk didik ank sendiri . Dan banyak lagi la kesan buruknya dalam hal rumahtangga kita. Dulu msa mula kawin , setiap mggu akan balik rmh mertua, mmg nampak la susah saya dan suami nak didik anak sulung sbb mertua akan backup anak depan2 kami . soal makan minum anak pun mertua akan masuk campur , saya dah la cerewet bab2 mkn anak ni . so lps bincang dgn suami, skrg kami balik 2 bln sekali je .

5y trước

Betul betul. Hmm semua ikot campur tu yg jadi problem.

Wasalam. Faham sgt. Sy kena marah dgn mertua sbb lmbat bg mkn anak. Dia masuk bilik sy ambil baby sbb katanya lama sgt tidurkan anak. Anak baru nk lelap dia angkat...dia ingat senang sy nk tidurkan.. 😅 Better pindah je

5y trước

YaAllah sabar jelah. Tulah kann. Bukan tak hormat tapi emm agak terbatas utk buat semua perkara