PIPI BABY MERAH2 MENGELUPAS

Assalamualaikum... Hai saya nk tanya mommy2 dlm ni.. pernah x pipi baby mommy2 yg lain jdi mcm ni ??.. anak saya pipi belah kiri teruk sikit sbb berair.. agak2 ada x ubat tuk ikhtiar bgi hilang.. dh try ubat klinik pun elok kejap je, pastu dtg balik🤦🏻‍♀️... Nk nngis sya tgok pipi anak sya mcm ni 😢#firstbaby #bantusharing

PIPI BABY MERAH2 MENGELUPAS
20 Các câu trả lời

Anak saya pun pernah ada ruam mcm ni. Dah pergi jumpa pakar pun kejap je elok dia. Pastu jadi blk. Tapi saya tetap teruskan guna krim2 yg Doktor bagi and selalu bersihkan muka baby dgn kain basah. Lama2 ruam tu akan hilang dan tak naik2 dah. Makan masa berbulan2 jugak.

anak sy pun mcm nie dkt dua2 belah pipi. mula2 tu Cari ubat kat farmasi n guna mcm x mujarab. last2 ikhtiar tukar sabun Mandi n apply mosterizer jenama suu balm. alhamdulillah dlm 2 minggu pakai x silap dia kecut n hilang.

Mcm ruam susu, ank sis mnyusu badan ke? Klau ruam susu mmg susah nk elok.. Amek masa bln-bulan.. Nnti sis cri ubat cream dkt farmasi.. Klau ank sis mnyusu bdn, lps mnyusu lap pipi ank dgn kain basah.. 😊

3y trước

sis Cuba try cetaphil utk baby..insyaAllah hilang sis..

sis..kamu try pakai viprolabs..anak sya pakai viprolabs..pernah mcm ne juga..pkai ubat klinik baik skjap ja..then sya try pkai kan viprolabs Alhamdulillah sekarang ok daa..

baby minum susu formula ke? kalau susu formula lembu, cuba tukar ke susu soya.. anak 1st sy mcm ni, alahan susu formula lembu... tukar kpd susu soya, alhamdulillah ok...

3y trước

ya susu formula.. ank sya minum susu lactogen

sis boleh cuba ikhtiar dengan kalmy lotion ni sis.. anak wani dulu pom guna kalmy lotion ni je sis🥰 kalau sis berminat.. www.wasap.my/60138661354/kalmylotion

Hai sis saya guna ini, alhamdulillah membaik, kalai guna lain jadi tambah teruk. Tapi, tak boleh sapu banyak. Sedikit dan tipis sahaja.

bby sy pernah jd mcmni..malah berair nanah... pergi klinik doktor kata ezema... then doktor bagi ubat sapu...2 hari dh elok licin pipi bby🤗

3y trước

ouhh.. yekee sis.. sama mcm ank sya...Sya pkai ubat klinik baik sekejap je.. lepas jdi balik.. paling teruk belah kiri.. berair je pipi dia.. nk nngis sya tgok sbb mesti rasa gatal dan pedihh

sis g kk ke?bter rjuk klnk swta sis..ank sy alami cm2 mse dlu..baik dlm 1 mgu ja sy spu..dpnds pd bby ade cpt ade lmbt

sis boleh try magic blue .anak sya jua mcm tu tpi dua2 pipi dan dia susu badan .alhmdulillah anak sya dah makin smbuh