MAKAN UBAT KKIA BAGI

Assalamualaikum, hai ibu2... Nk tanya sikit ibu2 lain mkn x ubat yg KK bgi masa pregnant? Mertua saya selalu gelakkan saya bila saya mkn ubat dan selalu cakap dkt saya bahawa beliau dlu x pernah mkn pon ubat yg kk bgi..elok ja katanya Kadang sampai stress pon ada jgk bila mertua selalu ckp mcm tu.. Bgi saya mkn ubat yg kk bgi tu adalah satu inisiatif utk kesihatan saya dan bb.. Ada sesiapa x mcm saya?

2 Các câu trả lời

Alhamdulillah... Saya makan ubat yg KK bekalkan setiap hari tanpa skip. Ada add on kalsium tablet & minum susu sblm tidur 😊 Berkenaan mak mentua awak tu, Awak just masuk telinga kanan & keluar telinga kiri. Peredaran zaman & pengetahuan di zaman dia dgn zaman kita tak sama. Sbb tu jugak cara pemikiran dia berbeza dgn kita 😪 Even dlm islam sendiri dah bgtahu, Kan lebih elok kalau kita berusaha & beriktiar terlebih dulu sblm kita berdoa & tawakal serta mengharapkan yg terbaik 😬 In Sha Allah... Awak fikir yg positif ja. Apa yg awak buat skrg demi kesihatan / keselamatan / masa depan baby awak 🙂

wasalam...sya mkn ubat folic dn iron start thu pregnant smpai skrg...xpa kalau mak mertua gelakkan...dulu bnyk org jaga, dn makanan pn sihat2...sngt brbeza dgn skrg, skrg ubat2 tu inshaAllah mbantu proses pmbesaran dn ksihatan janin...klau dulu pn xda minum air gula, ambik drah wlpn hb rendah...tpi kita gunakanlah tknologi y ada skrg untk jaga ksihatan lbih efektif...😊 xyh kisah pn apa org ckp...jst jwb, xpa lah mak...bkn bawa mudarat pn kalau makan😅