Masuk Ubat

Assalamualaikum hai ibu Semua.. Nak Tanye Ade Tak Ibu2 Kt Sini Pegalaman Masuk Ubat Kat Bawah.. Sakit Tak...17.9 Sy Serah Diri Untuk Masuk Ubat.. Skrg Dh 36wekk Gdm On Insulin.. Anak Yg Kedua.. Mase Anak Yg Pertama Czer.. Taktau Lgi Rase Sakit nya Mcm Mane Bile Masuk Ubat..

4 Các câu trả lời

pengalaman sy kena induce, masuk labour room jam 8 50am..jam 9am,terus masuk induce air..jam 9am bukaan 3cm sampai 3pm baru buka 5cm..kul 7 doktor masuk check bukaan baru 7cm..sy terus mintak czer..sbb tenaga dh abis..nyawa2 ikan je tinggal..takut tak mampu nk meneran..doktor ckp kul 9 kita tnya doktor pakar mcm mana,puan sabar dua jam ye..sy pasrah..kul 7.45 perut dh mula memulas rasa nk meneran..masa tu sy sorng2 dlm labour room, kul 7.55 rasa ade mcm bola kat kmaluan..tnya doktor.ade.ape kat bwh sy, doktr terkejut kpla bany dh kuar.terus smua doktor.serbu bilik sy,check bawh n ckp dh boleh teran..sorng doktor baru nk cari gnting..blm smpat gunting baby dh meluncur kluar..smpat sy tnya doktor..bawh sy kena gunting tak? doc ckp xde gumting..wahh..gmbira skjp..pastu bertukar kcw sbb doc kata x gunting..tp koyak..doc tak smpat gunting😓maka lahirlah baby firts sy seberat 3.36kg baby boy pada jam 8.04pm...,🥰

Sakit sngt induce.....menitik2 peluh sy... Siap pakej muntah lg😅..... Bnyk berzikir ye sis.... Kene bnyk curi nafas time sakit tu... Moga dipermudahkan unt sis

sakit... induce tu sakit sangat.. kena kuat semangat dan sentiasa doa dipermudahkan

jahitan koyak...masuk.balik hospital..😢😢😢