Macam2 ujian ..Alhamdulillah syukur..

Assalamualaikum gais. Saja nak bercerita ..tak boleh tidur..nak msj kawan2, kawan2 pun takdak semua dah bawak diri masing2..so cerita je la dalam ni.. Nak minta doa korang2 yang baca luahan ni.. Saya due bulan 12 ni..12/12 insyaAllah. Sekarang tgh pening pikir pasal pindah rumah, sbb tuan rumah yg sy duduk skrg nak masuk bulan 12. Puas kami suami isteri cari rumah baru nak sewa..Alhamdulillah last2 dapat la dekat fb..bincang punya bincang, bayar la depo rm300.. Tadi ni dapat info kat pages fb tu, rupanya org tu scammer..alahai..sy dgn nak teberanak nye ni dah kena scam pulak..menitik jugak la air mata td dgn suami.. Tp rasa bersyukur sgt sbb suami bayar depo rm300 je( rm300 'je' nilai yg sgt besar bg sy skrg huhu)..sbb ad yg kena scam dgn 'tuan rumah' yg sama ni bayar rm1500.. adui.. Kdg sy terfikir la org yg scam2 ni tak takut kena santau ke😂 ..td dh terfikir mcmtu dh eeeyai rasa nakk je aku buat kan..tp suami kata, dia pun terfikir mcmtu haha tp dia fikir nnt kalau kite dh balas, dh takde la dia dapat balasan dri Allah pulak..so biar je la Allah buat kerja Dia.. Sy ckp kalau mcmtu sy doa je, sy ni doa makbul tau😂( ckp ngan husb la bkn perasan ) dah la sy sarat mengandung, teraniaya pulak tu..haih sabar je la redha je la moga Allah balas perbuatan scammer2 ni dgn adil..dunia ni bulat berjalan je, dia buat kat kita, moga Allah buat kat keturunan dia pulak nnt haaa geram.kan dh terdoa buruk😭 suami suh doa moga dia dapat hidayah je tp sy geramm.. Dah la tu je nak cite.. nak cuba pejam mata ni yg baby dalam perut ni kesiann la.pulak duk sedu dari tadi ..doakan sayaa n suami dipermudahkan urusan ya gais..terima kasih sanggup baca cerita saya ni..

1 Trả lời

Allah gantikan kehilangan dan kesedihan puan dan suami dgn sesuatu yang baik drpd sisi-NYA

2y trước

Ameennn AllahumaAmeen..mudahan2🤲🤲