kontraksi Yang kerap

Assalamualaikum Dan selamat Pg..sy dh pregnant 39 minggu 2 Hari tapi saya masih tak ad tanda² nak bersalin kecuali sakit kontraksi yg semakin kerap..perlu ke sy pergi terus ke hospital@tunggu sehingga tanda² bersalin yg lain muncul..Mohon pendapat.. #firstimemom #firstbaby

6 Các câu trả lời

waalaikumusalam jangan risau ye sis, saya pun takde langsung tanda2 bersalin, lepastu baby sejak masuk 39 weeks kurang aktif, kadang2 aktif sangat2, kadang tetiba dia diam untuk beberapa jam yang agak lama, jadi saya buat keputusan pergi hospital time tu 39weeks 3 days, bila seluk je rupanya bukaan dah 3CM saya terus kena warded waktu tu lewat malam 9/05 tiba esok tu 10/05 dah start contraction kerap n 11/05 saya berjaya lahirkan baby girl.

4y trước

Oh baby kurang gerak even dah kacau2 dia eh sis ?

Pegi hospital sis. Sy pon takde tanda bersalin cuma contraction je. Pegi hospital terus beranak. Masa tu 39 minggu jugak.

4y trước

Awk bersalin normal ke?

Pergi je lah.. Silap2 awak dok tahan sakit contraction tu tetibe pecah je air ketuban nnt.. Macam saya 😁😂

Kerap 5 minit tak ? Tu dah boleh pegi hosp

Dh boleh pegi hospital sis

Refer hospital