Turun tanda nak bersalin

Assalamualaikum nak tnye siapa sini ada pengalaman turun tanda nak,bersalin tanda darah.. Kebiasaannye terus pergi hospital atau tunggu sakit kuat baru pergi hospital#ingintahu #pregnancy

3 Các câu trả lời

Mcm sy hari tu, turun tanda lendir campur darah on off selama 3 hari. Start ari jumaat. Sy tgg dulu. Cause i wasnt so sure tu mmg tanda nk bersalin ke. 1st time preggy kn. Sakit perut sakit pinggang semua x de. So sy pantau pergerakan baby semua okay. Ari isnin check up baby weekly kt KKIA so ingatkan nk tanya la nurse mmg tu tanda nk bersalin ke. Subuh isnin tu da rasa on off sakit pinggang mcm senggugut, instinct mmg da ckp maybe masanye time for delivery. Pergi PAC n terus admitted labour room bukaan da 5cm. Its just my experience.. Kalau awak x sure better awak pergi je check hospital. Lain org lain yg dorg akan hadapi. Ada dgr juga, keluar tanda lendir campur drh bukaan br 1cm doktor akan suh balik dulu if everything okay.

kalau saya, kalau ada darah cmpur lendir terus ke hospital. sbb anak ke2 subuh tu keluar darah dan lendir tapi tiada sakit pun. pergi hospital bukaan sudah 3cm..so kena warded. esok subuh bersalin.