scan

Assalamualaikum dan selamat pagi, saya nak bertanya kalau kandungan dah masuk 8week boleh ke nak pergi scan di swasta je dulu. Ke perlu ke kerajaan terus senang urusan buka buku.

2 Các câu trả lời

Dua2 pun boleh. Mcm kk kt tmpt sy, awal2 tu nurse tnya dah buat scan blm, sbb dia nk make sure yg kita ni btl pregnant, mgkin nk jimatkan masa dorg kot.. Tp sy xbuat lg.. Dorg okay je, buat prosedur mcm biasa, scan jgk situ

5y trước

Tula baru ni dah pergi kk, dorg takde amik test apa cuma dorg suruh dtg semula pada bulan depan. Tu ingat nak pg swasta je dulu buat scan. Nanti baru ke kk bulan depannya. Tq ye sis bagi info

Sy sbb pernah gugur 5 kali, kira takut nak buka buku pink awal, so sy mula2 scan d swasta dulu, after 12weeks bru sy buat buku pink dan bawa previous punya scanning dgn swasta.

5y trước

Ohh jadi boleh jela scan dulu di swasta ye, nanti ada kelapangan baru buka buku pink. Tq ye sis info