sekadar bertanya

Sebelum buka buku pink, perlu ke pergi scan pregnant kat klinik swasta? Kalau xbuat boleh ke? Tp sy dh buat test kat rumah 3x positive. Esok ingat nak buka buku kat KK KL.

1 Trả lời

Slalu klu da confirm upt positive kat kk tmpt saya kna tggu 8-12 mggu bru blh buka.. Tp sbaiknya refer kk dlu brapa week kk tmpt sis bg.. N nasihat saya baik scan dlu utk elakkan masalah kandungan luar rahim spt yg saya alami... Sbb nak tggu 8 mggu tu mmg agak lama n mcm2 risiko blh jd... Sbaiknya scan dpu utk sahkan kandungan brd dlm rahim..

5y trước

Saya dah week9 sekarang. Boleh x saya nak tanya, kalau lah pregnant kat luar rahim, dr akan ambil tindakan ape yer untuk kandungan tu