Soalan mengarut

Assalamualaikum dan selamat pagi salam ceria.. salam Manis.. Maaf lah kalau saya post ni ada yg sentap ke ape ke.... cuma nk Cakap, TOLONGLAH Jangan post² bende yg mengarut.. soalan2 tongong yg bebudak pun boleh jawab...kadang tu menyampah nk jawab... kang bile kite komen pedas ada yg sentap.. entahlah tak tau macam mana nk cakap.. cubalah share bende yg bermanafaat.. tak banyak sikit dapatlah mak² kat apps ni boleh belajar n tukar² pendapat dan pandangan kan.. ? udah-udahlah tu dengan soalan² yang luar dari kotak minda.. maaf ye. jangan ada yg tersinggung.. wallahu a'lam

Soalan mengarut
26 Các câu trả lời

hahahahaha. betul sangat! suka sangat tanya soalan yg dah tahu jawapan dengan alasan first time dan jangan kecam. apa kata search kat google kalau ada sebarang tanda tanya. tanya kat sini pun boleh tp pikir dulu sebelum taip bukan nak marah .tak! tp,dalam apa jua keadaan even first time ilmu kena gali. tak jd masalah tanya direct pd doc even benda tu simple . takkan doc nak kata kita bodoh pula diorang mesti kena bagi jawapan. jangan takut ,jangan malu. kalau ada perkara yg rasa tak logik jangan ikut . sy pun first time pregnant juga dah bersalin dah. sampai suami sy marah kenapa awak tak pikir dulu sebelum tanya soalan ? kekadang sy rasa nak nanges sbb kita pikir laki ni garang dan tak kasihan kan kita tp,kita kena kuat. dr situ saya ubah cara saya. alhamdulillah bila anak dah ada depan mata banyak lg ilmu nak kena gali. asal sy was2 sy akan google dulu dan cari ilmu dr sini juga then tanya pd kawan2 yg dah ada pengalam serta tanya doc ..

4y trước

yeke

Sebenarnya mmg ada org tak tahu pun. Memang ada org tak reti guna upt, tak tahu masa pregnant jadi apa, etc. Memang ada. Kita pun ada benda tak tahu, tp org lain tahu. Sy sendiri pun ms 1st pregnant tak tahu certain benda. Now dh anak lebih 1, kdg2 rs annoyed bila org lain tnya benda mudah,tp sy fikir balik sy bukan tau semua benda dulu. So kalau dh 'pandai', jangan lekehkan soalan org lain. Silap2 kita pn pernah tanya soalan 'bodoh' jugak. Kalau dh masuk app ni, mestilah byk soalan sama. Org lain yg tanya, bukannya org sama. Bukan semua pandai pakai function search tu.

4y trước

Dunia hujung jari kot.. Lagi satu Jangan malas baca ...😁

Setuju. Haritu scroll2 feed kat dalam apps ni jumpa soalan macam ni " normal ke masa pregnant sy tak pernah kena sembelit. Dari awal pregnant belum kena lagi sembelit. Dia ingat kena sembelit tu benda yg seronok. Orang tak mengandung pun takda yg teringin nak kena sembelit. Sebab sembelit tu menyakitkan. Lepas tu sy komen dekat soalan dia,, tup tup lepas dari tu komen sy kena block dengan orang yg tanya soalan tu sebab tak boleh terima bila sy nasihatkan jangan tanya soalan kurang cerdik macam ni..sebab sendiri pun dah tau jawapan nya..

Kan sis sokong,bile kite tegur d cakapnye kite ni x reti pikir y baik2.. lepas 2 bile kite ckap gare2 soalan2 bodoh cmni lah bnyak soalan pentig trlepas pandang eh ade y backup suh kite biar je knonnye x mati pun jawabkan 🤦‍♀️.. susah orag y x paham ape function apps ni,lg pun rajin2 le bace info2 y ade kt apps ni slain brtanye,InSyaAllah hal basic mesti ade info dlm apps ni.. y paling geram kite ni cube bg kesedaran tp ade y backup dgan rply komen ayat2 sentap..

5y trước

Betul tu...

Then orang bagi jawapan ikot logic dgn saranan doc.. Heboh takot la.. adat ni adat tu petua ni petua tu.. Hang pa yang macam tu p buat group or apps sendiri la.. Membaca.. Buat research tak nak.. Heboh tanye 2 line preggy ke.. Perot nape x nmpk la.. Keluar darah nk buat ape.. Adeh..

5y trước

Betul-betul-betul... Orang skrang ni makin malas membaca.. Cubalah rajin baca lah kan... Sekurang-kurangnya baby ikut juga perangai mama nya kan.. Ni tak.. Dunia hujung jari pun tak pandai nk guna... Dulu saya pregnant tahun 90an susah nk cari info tau... Kene banyak beli buku2 n majalah2 n tengok tv... Baru dapat info tentang kehamilan... Budak sekarang untung.. Tapi sayang tak pndai guna... 😣😣😣

Betul..lagi2 asik tnye pasal perut knpe tak nmpk lah..knpe kecik lah..ingat perut besar2 senng agak nye nak bergerak nak berjaln,bangun.. kite nie yg dah 8 bulan perut macam buncit makan banyak relax2 jee.. asal kan bby okey sehat..

5y trước

Tulah tak paham dorang nie😓

Perasan jugak tu sis... kekdg rasanya soalan2x tu dah empunya diri yg tanya tu dah bole tahu jwpn nya... tp kan, soalan2x mcm tu la yg ramai nk reply dan respond... soalan2x yg sepatutnya relevan takda pulak nk di respond...🤐🤐🤐

5y trước

Tau tak pe

Ha btoll lahh kadg nye tuu,,bnde dah tau pn jawapn nya,😂😂macm contoh,line dua tu positif laaaaaa,aishhh

5y trước

Betul..orang yg tak khwin pun thu

Tulah..soalan mengarut ramai org jwap..soalan yg betul2 serius tak ada org nak jwp pon..sedeyyy

Pling xsuka bila tya kalau drh keluar time pregnant kena p hosp ka x? Awal2 nurse pun dh pesan keluar darah trus g hosp..

5y trước

Tau tak pe...