Berat bayi

Assalamualaikum dan salam sejahtera Sy nk tanya mommy dlm ni anak sy 9 bulan berat 6.2kg je,,ank sy aktif mkn minum ok,hr2 sy bg mkn makanan campur sayur lobak merah,ubi kentang, ayam,. Kadang2 ada jgk campur dengan susu formula dlm makanan harian dia,, anak sy breasfeed sb dia menolak susu botol..dan ada masalah lg anak sy kerap demam,tp walaupun dia demam dia aktif cuma mkn je kurang jika dia demam,,,ada cadangan tak nk bg berat badan anak naik,sy dah buntu..

2 Các câu trả lời

Selain pemakanan dan penyusuan, tumbesaran bayi juga drpd waktu tidur yg mencukupi dan aktiviti outdoor seperti parents bawa jln2 pagi kena cahaya matahari pagi utk dapatkan Vitamin D. Bawa juga dia bersosial samada dgn keluarga, sebaya dia, tengok kanak2 lain di taman, pergi pantai, akuarium, zoo dll.

11mo trước

Sama-sama bermanfaat

wsalam..mknn ad tmbah santan x?cream cheese?ub?full cream?sy ank powm 9 bulan.smua tu sy dh bg ke dia dh.skrg berat 8kg..yg sy tahu.tido kna ckup..kekerapan mkn tu.kalu pg mmg hari2 kuar sbb hntr abg nyer g sklh .hjung mggu bru g tmn.