Baby Demam

Assalamualaikum, ank sy umur 7m3w demam. Tp hanya kepala je panas. Badan xpanas. Suhu sekitar 37.2,38,37.7. Baby aktif mcm biasa, mkn, minum ok. cuma kerap tidur je. Xde plk meremgek ke ape. Siap main2 lg dgn spupu dia. Sebelum ni xpernah demam pon ?Mtk tunjuk ajr. Kenapa baby demam panas kepala je. N mcmmn nk buat? Ank 1st. Tq in advance

2 Các câu trả lời

Baby saya dulu pun sama masa 7M. Kata doctor dan org tua beralih bulan. Kerapkan menyusuh je sis. Dan lap2 badan dia jgn pakai baju tebal2 bagi dia angin2 sikit. Tapi klu dah naik suhu dari biasa bawa lah pi klinik trdekat ye.

5y trước

ptg td xbg pakai baju pon. Biar je dia dgn pampers. harap2 esk kebah la

Klau baby sy suhu 37.5 trus sy bg 1 dos ubat demam. Beli kt frmasi n kena ingat berat ank utk dorg kirakan sukatan. Pastu pntau suhu. Mndi 4x shari air xsuam sgt. Xsejuk sgt.