Susu Ibu Tak Keluar

Assalamualaikum dan Salam sejahtera Nk bertanya kepada mommies yg ada pengalaman, camna nk bg susu badan keluar?ada petua atau apa2 rawatan yg bleh di buat x? Semoga mommies dpt membantu

2 Các câu trả lời

Susu ibu akan keluar lepas dah bersalin . Lepas bersalin tu walaupun tak de susu lagi , ambil je baby bagi dia hisap untuk ransang penghasilan susu . Lepas tu makan sawi , minum milo atau horlick . Masa saya , saya urut guna sikat juga . Sikat breast tu menghala ke puting . Makan benda yang banyakkan susu , boleh google . Paling mujarab , suruh bidan urut . Kalau urut sendiri nanti makin sakit . Suruh urut sampai breast lembut and saluran lancar . Cuba awak tekan tekan breast tu , kalau ada keras maknanya ada susu

5y trước

Minum milo tu kalau boleh elak kan. Sebab milo tak bagus pun sebenarnya. Punca utama sembelit dan tinggi kandungan gula.

berurut semasa berpantang, baru susu laju keluar. minum air masak secukupnya, makan nasi mcm biasa. ibu x bleh stress, boleh mengganggu perjalanan susu

5y trước

Tq di atas jawapan..sy akan berusaha..