ibu twin

Assalamualaikum.. cume nak tnye yg ade pengalaman mengandung kembar.. penah terjadi tak twin sorg besar,sorg kecil?

18 Các câu trả lời

normal sis.. tapi better sis kene kuat makan.. bukan makan untuk 3 org skali.. makan kerap..ulang2.. klau tkde slera pun pakse jugak.. jgn biar perut kosong tau.. susu vit smua kne makan.. sy prgnant kembar.. ank first.. tpi sbb takde org jaga.. plus awal2 anggap remeh temeh.. masa week ke 24 baby yg kecik tu mninggal dlm perut.. sbb zat baby yg besar tu dh ambil smua.. sbb sy kurg makan.. morning sickness teruk.. smoga bby awak sihat2.. amiin

wsalam. normal sis. sy pon first twin boy sorg 2.5 n sorg lgir 2.3 . mrk skrg dh 5 thun tp mmg nmpk beza besr dorg smpi skrg hehe. tp muke ttp sme. hee n now pregnant twins girl dh 34 mggu. tiap kli scan brt dorg xjauh beza last scan ritu stiap sorg dh 1.9 kg alhamdulillah. smoga dipermudhkn smuanye utk sis. insyallah

1y trước

akakkk apa tipss 😩

wslm .. sy xde pngalamn sis tpi kwn kite perg twin 7bln dh lahir tapi sorg kecil yg sorang lagi besarr alhmdllh bdua sihat2 belaka ,nurse ckp yg bsar dh tarikh vitaminn tu sbb adik kcl , entah lahh kot tpi bduq sihat wlafiat skg dh besarr comel lebih kurang sma je besar ,biarpon time baby kcl , 😊

Jiran sy bru je bsalin baru ni kembar girl , sorng 2.5kg, sorng 1.3kg, yg kembar kecik tu kena tahan nicu almost sebulan. Bru je kuar mggu lps x silap lps berat dia capai target. Comel je baby girl kembar...smoga ibu n twins baik2 sumenya...

Bestnyee anak kembarr 😍 hari tu dr scan dia kata mcm dgr lebih dari satu heartbeat tp dia tak nak confirmkan sbb takut kecil lg n salah tgk. Kembar or tak hopefully lahir sihat sempurna. Aminn

awl bulan sya pn mcm tu jg, tpi alhmdulillah skrg ne size baby dah sma.. bnyk2 doa ya sis.. sya sllu minum susu anmum, bnyk minum air putih n mkn lbi kerap la. Mn tw itu mbntu.

Walaupun saya tak pernah ada anak kembar, tapi saya tahu ibu2 yg ada anak kembar. Tu normal sis. Kadang2 baby kembar tak sama berat. Sorg terkecik sikit, sorg terbesar sikit

Sy mula2 twin.. Tapi satu kecil, satu besar... Tapi masok trimesters kedua, yg kecil tinggal kantung.., tinggal satu je... Tapi alhamdulillah satu ni sihat.. Doakan sy ye

Salam semua sy pon pregnant twin no dh msk 26 weeks..br scan hari ini doc ckp sorg kecil LG sorg besar...tp Baby i melintang sorg ke atas sorg LG ke bawah....

Wkumsalam, sy ad pgalaman mgndung kembar, ank sy sorg besar, sorg kecik tp dua2 bkn cm pramatang sbbnya sorg 2.98 dan sorg lg 2.5..