mertua

Assalamualaikum ...... Cuma minta pendapat ....... Boleh ke atau tak mertua kita campur urusan rumah tangga kita???? ..... Dan mertua memang ada hak ka untuk halang kita balik rumah mak bapa kita.... Kadang aku bingung aku ni kawin dengan dia ke atau anak dia ???.....

31 Các câu trả lời

Mintak izin dgn suami sahaja. Slow talk dgn suami cara2 pikat hati mertua. Inshaallah jika mertua senang hati, kita pun akan senang hati. Sy tinggal dekat sgt2 dgn mertua, kena pandai ambik hati mertua amat penting. Banyakkan sabar k 😚😚

4y trước

Maaf sist skrnya sist trkesan..bukan apa sist..cuma..btul la ckp sist tu..kena slow talk dgn suami cara2 pkat hti mrtua..smua sist ckp btul..tpi xsmua akan dpt mil yg baik yg mmpu trima baik bruk kita sbab ada sstngah ni akan dpt mil yg btul2 dah xdpt on off da..asyikk off je...klau bleh dy nak brkuasa atas smuanya trmsuk privcy sist sndiri...kdang tu kalau trpksa brkorban dlm keadaan mil yg xleh brtolak ansur..bleh mnybbkan stress..lagi2 seorang mommy yg sdang preggy atw dah ada anak..tkut anak yg kena tmpias..kcian jga kat diri sndiri dan fmily sndiri yg nak sngt kita balik..kalau suami ok..dia izinkan..sy mmang akan lnggr trus arhan mil..tpi kalau suami jdi anak mak sngt smpai sist xleh hdapi sda..mmang mil ni keutamaan suami tpi suami xbleh pndang sebelah mata shja utk kbhgiaan dan hak istri..sbab istri jga amanah dri Allah utk suami jga baik2..