mertua

Assalamualaikum ...... Cuma minta pendapat ....... Boleh ke atau tak mertua kita campur urusan rumah tangga kita???? ..... Dan mertua memang ada hak ka untuk halang kita balik rumah mak bapa kita.... Kadang aku bingung aku ni kawin dengan dia ke atau anak dia ???.....

31 Các câu trả lời

jawapan nya TAK BOLEH.. xkisah lah siapa dy m urusan rumah tangga kita biar kita yg handle n uruskan.. paling tak suka klau ad mulut² yg suka mnyibuk nii .. isu nya kecil boleh jdi besar.. jdi suami isteri SANGAT PERLU KOMUNIKASI..

Da bermacam cara saya usaha kan .... Mil kita ni memang jenis semua keputusan dia buat dalam rumah to dan dia sangat2 ego.... Kadang to dia sengaja panggil ibubapa saya ... Bila da berjumpa ... Dia hina2 ibubapa saya ...

Lau suami izinkn blik jelah xde mslh pon lau mertua xbg suami blik umh awk xpe biar lah biar suami duk ngn mak dia aslkn suami izinkn awk blik mertua xde hak ats awk tp dia berhak ats ank lelaki dia

4y trước

Xpelah berkorban demi seorang ibu besr pahala, ms Allah bg peluang lg nie gunalah peluang nie sebaik mungkin bila Allah dh ambik blik kite dh xde peluang lg dh ms tu lau rindu ke pe kite hnya leh kenang je xleh nk mnja2 xleh nk sntuh lg

Dah pehal x leh blk umah emk sndiri? Dy nk ank dy jd ank baek eh menantu dy Suh jd ank derhaka ke? Mak mertua bg pandangan, nasihat x salah. Sampai halang blk umah mak sndiri tuh melampau.

Sma mcm mrtua ak, ank dia baru shri tdr rmh ak da suru blik rmh dia plk, asik2 kol suru blik.. Hbis lki ak tu tkda mrtua ka nk hormat jgk..

Hahaha aku stress dgn perkara ni skrg.. Aku pon naik heran, dh kene dgr keputusan mentua plak.. Owhh tidak2.. Aku pon tertekan

Mrtua n ibu bapa jgn sekali kali masuk cmpur hal rumhtngga anak.biarla ank dah kawen pndai2 la diorng decide apa nk buat kn.

Mil sis ni makcik bawang la tu.. Sibuk pulak arahkan ank org... Ishhh kalo sy mesti kena tumbuk smpi hidung berdarah ni

Syurga suami dibawah tapak kaki ibu die..syurga isteri di bawah tapak kaki suami.. So pikirkanlaa

sama lah sis 😂 sy pn pikir sy ni kawen dgn dy ke bapak dy. skrg ni rasa benci je yg tinggal.