obesiti

assalamualaikum. cmna nk diet klau dh detect ad kncing mnis time pregnan ni. ad tips tak. kena kurangkn manis minuman dan makanan.nasi no 1 jenuh la.?harap ada yg sudi respon.?

2 Các câu trả lời

Nasi oke, tp kalau bisa jgn lbih dr 2 sendok, banyakin sayur. 1 meal hrs ada karbo + sayur + protein. Buah bagusnya jangan yg terlalu manis, contoh jambu batu, apel, pear, oren gt bagus. Tak sah minum air manis lebih bagus lg.

Nasi ok je. Cuma kalau bnde manis2 tu gnti la air dgn air kosong. Mkn sayur byk. Gitu je

4y trước

terima kasih😊