tentang bayi

Assalamualaikum bunda. Mau tanya nih Aku baru lahiran usia bayi aku skrng 5 days Bunda smua bayi itu wajib dibedong ??? Kalo ga dibedong boleh ga? ga tega GT ngiketnya ???

5 Các câu trả lời

bund bisa seaching di yutube cara bedong yg baik dan nyaman buat dd nya .. walaupun dd nya skrg msh dirahim .. tp sy mengikuti dan menyimaks pengalaman dr org juga

Anak saya dari lahir ga di bedong bun Cuman di tutup biasa aja pake bedongan, supaya anget. Krn tujuan bedong adalah untuk membuat hangat krn di dalam rahimkan hangat, bukan untuk bikin kaki jadi lurus. Kan ada tu yg org tua di bedong sampe kakinya di lurus lurusin :( padahal gaboleh memaksakan perkembangan pertumbuhan tulang bayi

Bedong itu pungsi nya untuk memghangat kan bayi bun , jd gak perlu knceng²,

Jangan kenceng2 bedongnya bund. Paling bedong sampai siang aja. Dibedong abis mandi. Kalau siang di lepas

Dibedong bun biar gak kagetan