Susu Ibu Mengandung

Assalamualaikum.. boleh suggest susu untuk ibu mengandung tak? Yang sesuai untuk ibu di awal kandungan..

1 Trả lời

Waalaikumsalam. Mana2 susu pun boleh janji kurangkan gula tambahan dalam susu @ krimer. Tgk kandungan susu tu dulu. tapi kalau ada GDM better ambil susu kambing yg takde krimer & gula tambahan. Sebab susu lembu gulanya dilepaskan mendadak masuk ke darah tu y tinggi gula dalam darah jadinya. Tak minum susu pun boleh dapat sumber kalsium. Contoh yogurt, cheese, buah tin kering, @pil kalsium