Barangan baby

Assalamualaikum , blh ibu2 senaraikan barangan baby . Saya xtau sgt bnda apa yg patut beli . Takut trlepas pandang . Musim2 covid nak keluaq pon sereyau . Harap beli online jaa . #ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #pregnancy #up

6 Các câu trả lời

LIST BARANG KEPERLUAN BABY & MAMA BARANG BESAR - Rocker/Swing - Stroller - Car seat - Baby carrier - Babycot kalau perlu PAKAIAN - Baju rompers - Baju lengan pjg - Baju lengan pendek - Baju lubang2 - Lain2 baju - Barut - Napkin/bedung/lampin - Sarung kaki & tangan - Topi - Pampers - Towel baby - Sapu tangan BARANG MANDI - Baby bath tub - Set mandian baby - Minyak telon/yuyie - Nappy cream - Wipe tissue - Waterproof bed pad - Sabun basuh baju + refill - Nipple cream KELENGKAPAN GROOMING - Sepit kuku & sikat - Cotton bud kecil - Cotton ball - Tungku baby - Minyak rambut baby - Penyedut Hingus BARANG TIDUR - Set tilam n bantal - Selimut - Bantal peluk FEEDING - Breastpump Autumnz - Bottle sterilizer/warmer susu - Thermos - Botol susu - Storage bottle - Storage breastmilk plastic - Cooler brick - Cooler bag - Berus botol - Sabun basuh botol baby - Rak botol BARANG MAMA - Set bersalin - Stokin pantang - Kain batik - Nursing bra - Maternity panties - Breast pad disposable - Breast pad washable - Maternity pad - Cover menyusu - Tungku LAIN-LAIN BARANG - Beg barang baby - Beg mama ke hospital - Urut pantang - Wardrobe baby - Box brg baby - Ampaian baby Ada juga yg xpenting utk beli.. tp sis boleh buat rujukan👆😉🌹

benda yang penting barut minyak telon tapi saya pakai yuyee je vicks cottonbud yg size kecik bedung sarung tangan,kaki&kepala bantal bby sabun mandi sabun basuh baju baby khas untk baby baju yang baru beli makesure basuh dulu dgn sabun baby tu ye. pampers saiz newborn. ketip kuku khas baby punya. rasanya tu je kalau nak beli botol susu baby pun tkde masalah

sis bole google list .. or cari dalam fb .. chanel utube .. lg senang faham ..

Stroller x beli pn lgi. Tggu covid abis bru beli hehe

help