Buah naga menyebabkan Appendix

Assalamualaikum.. Bayi saya berusia 8 bulan, dia selalu mengalami masalah sembelit. Saya dah elak BRAT (Banana, Rice, Apple & Toast) dan amalkan 4P (pear, plum, papaya, prune) tp xmenjadi untuknya. Selepas membaca artikel yg mngatakan buah naga baik utk bayi kerana ia tinggi dgn serat jd saya berikan buah naga yang dilenyek (biji masih ada) dan dia sukakannya. Kini dia tidak sembelit lg. Namun suami saya dan pengasuh melarang saya bg buah naga kerana mereka kata ia boleh mnyebabkan appendix. Adakah ianya benar? Help me

1 Trả lời

bia betul😅😅✌buah sbbkan apendiks..emm..so far saya bagi ank buah naga ok je.. alhamdulillah letak dlm pacifier yg jnis puting berlubang..bby senang nk ggit dan sedut..disini sy sharekan link ttg buah naga..hrp ia dpt mmbntu puan.. http://drzubaidi.com/blog/buah-naga-untuk-bayi/ #TAPsupermoms