Bunyi hingus atau resdung

Assalamualaikum, anak saya nk masuk 3 bulan sejak lps 2 mggu umurnya kena selesema hrtu smpai skg msih bunyi2 hingus atau mcm hidung sumbat.kdg2 da lndirbhingus kdg2 xde tp bunyi juga.. kesian dia nk tdo lena tp xdpt sbb sllu gosok2 hidung mcm xslesa.mcm2 dh guna myk utk hilgkan cuma lndir hingus je hilg tp bunyi msh..sy dh guna garlic bam, youbaby, mamz oil,letak kunyit mndkn dgn lemon..smua dh try smpai skg msh higga dtg balik hingus lndir tu...sy ibu msh bru ank prtma xbyk pengalamn hrp da yg sudi bntu sy cmne nk ubt.

3 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. Bawa anak jumpa doc segera. Doc mungkin akan beri sterimar dan mommy lepas sembur tu kena sedut guna nasal aspirator. Kena buat ikut kekerapan yang doc sarankan.

Saya beli sterimar baby, spray dalam hidung baby lepastu sedut hidung dengan nasal aspirator memang keluar hingus dia

Bawa ke klinik jumpa dktr. Klu perlu sedut kahak, dktr akn buat.

2y trước

Tp klu di biarkan nti affect paru2 bby, tkut jangkitan lain. Sblm tu dktr check dlu condition bby, klu perlu buat, baru dktr buat.