Hingus baby / selesema newborn

Anak sy 2 bulan selesema, dh jumpa Dr, Dr bagi ubat titis tu letak dalam hidung. Soalan sy, perlu x sedut hingus lepas letak ubat tu? Klu ikutkn Dr dia ckp x perlu sedut nti akan hilang sendiri tp hilang mcm mna? Ni dh 4 hari letak ubat tu masih x sembuh lg & sy ada cuba utk x sedut hingus tu tp risau pula makin kerap dgr bunyi hingus dlm hidung tu klu x sedut. Atau mmg mcm tu? & biasa berapa lama akan hilang slesema? #newmom #SeriusTanya #bantujawab #newborn #selesema #hidungtersumbat

2 Các câu trả lời

kalau sy dulu, eh tp bkn nb la da 5m masa tu.. lepas letak ubat titis tu sy basahkan jari sy urut slow hidung anak, if ada keluar lap je. urut kejap je. tak sakit insyaallah tp maybe anak tak selesa org main muka dia

5mo trước

wc🤗 kita pun ada hingus dlm hidung tk selesa kan, ada taik hidung sikit pun nk buang. jd tengok la anak mcm mana, kalau dia ok2 je then xyh usik, kalau nampak tk selesa tuu tolong je la dia. kita pun aman senang hati anak behave kan

tak perlu sedut. buat tepuk percussion bila selesai titis ubat tu. hingus usually akn keluar ikut najis, muntah.

5mo trước

Ohh ya ka.. okok tq info