Tolong !!

assalamualaikum , ada sesiapa tahu cara hilangkan deria bau masakkan 😭 rasa tak tahan pula. masak sikit dah rasa pening, mual sebab bau . . takle hidu sikit dah rasa mual 😵 ada tips tak? #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

11 Các câu trả lời

Tips, 1. tak masak buat sementara 2. Jika nak masak juga, pakai mask & kena ada org dlm rumah, takut masakan terbengkalai. Saya alahan bau, dah 2 kali cuai: 1) Air kering bila direneh dlm periuk. 2) pintu peti sejuk lupa nak tutup, langsung kena baiki peti sejuk tu. 3. Tak payah masak apa yang awk alah dgn bau, atau tengok. Sy tak boleh bau sambal dan nasi tngh masak.

3y trước

sy pun x leh bau nasi tgah masak..rasa nk muntah

Hee memang tak masak la ceritanya. Mak saya ngandungkan saya first trimester memang tak masak langsung. Balik kje dgn arwah abah, mak tunggu dalam kereta je dulu sampai abah siap masak kemas dapur baru mak turun makan sama-sama 😅 masuk trimester kedua dah okay alhamdulillah. Jangan risau k, kejap je ni in Shaa Allah..

Takde tips sis 😂😂. Kalau time tu ada yang tengah masak, duduk dalam bilik tutup rapat rapat. Kalau kena masak juga pakai face mask. Selalunya dalam tempoh first trimester rasa mual masakan tu ada, masuk second dan third hilang dah

mmg xboleh hilangkan deria bau..kita xmasak pun..jiran2 yg masak..pergh bau..mmg xbangun dr tempat tdo just tutup idung ngn slimut kepala bawah bantal jee laa yg mampu😅

3y trước

samalaa sis

saya pon geng mual takboleh bau tumis2 sambal semua tuu. tips die mintk husband masakkan 🤭🤭🤭

sumbat inhaler vick kat idung 🤭 dpt mgurangkan bau masakan.

3y trước

baiklaa trimakasih sis

mmg x msak la cite dye. .maaf la en suami 😅

3y trước

hahaha 😂 harap bersabar la kan sis

Samalah. Tipsnya makan roti je la 😭

3y trước

hehe kita kna bertahan sikit jerr sis ☺️

tips tunjuk2 kt kedai😁

3y trước

😂

xyah masak utk sementara waktu

3y trước

baik☺️