adakah keguguran saya telah terjadi?

Assalamualaikum. 3hari lepas saya mengalami pendarahan yg agak banyak disertakan dngn rasa kontraksi. Pendarahn berlaku selama 3hari.Dan semlm lepas 3hari bleeding yg banyak 2 ketulan besar keluar lepas kontraksi yg kuat . Setelah keluar ketulan tu, pendarahan dan sakit berhenti serta merta.sya ingt dh gugur.jadi terus ke hospital.doc ckp ni bukan kantung janin . Sampai skrg tiada setitik darah dan xde rasa sakit pn. Bila doc scan transvaginal, masih ada janin di dalam rahim.tapi doc xjmpa heartbeat. Doc sruh sya balik dan monitor demam dan bleeding. Dtg balik hospital lepas 2mnggu.Kalau bleeding penuh pad dalam sejam atau rasa sakit dan demam terus ke emgncy. Tapi alhmdllh smpai skrg xde tanda2 tu semua dan xde setitik darah pn keluar. Persoalan sya sekrg adakah sya memang mengalami keguguran..atau masih ada harapan? Ada sesiapa mengalami hal yg sama dngn saya x? Boleh share pengalaman?btw sya pregnant 7mnggu 4hari .

adakah keguguran saya telah terjadi?
24 Các câu trả lời

Sis boleh saya tanya , ketulan darah ini kuar lps uhh ada lagi takk darh ketul halus ² kuar ?? lps uhh darah masih kuar atau terus stop darah ..

mcm sy .. ank ke 2 tkde rezeki.. skrg alhamdulillah rezeki dtg lagi .. skrg dah 8 weeks.. masa ggur haritu pon 8 weeks jugak

5y trước

Ok.esok pagi sya cek..terima kasih bagi tips sis..semoga ada rezeki kali..😘

saya pernah jadi jgak mcm tuh .. tunjuk kat doc lepastuh doc ckap normal hormon kita rahim nak berkembang tu mcm darah kotor

Sis cpt2 ke hospital.. Bawa yg ketolan darah tu skali sis.. Semoga Allah permudahkan segala urusan sis ya 💕 🌷

5y trước

So kandungan sis mcmmna skrg?ok x?dh berapa mnggu?lepas on duphaston berpa lama darah sis baru stop?

Byk berdoa. Jgn byk bergerak hafizah. Bed rest byk. Susah nk ckp ok ke tak... Sometines miracle happen

5y trước

Aminn..insyallah..tq so much dear

Banyakan berehat sis... Jangan angkat berat... Kalu boleh kurang kan pergerakan....

5y trước

Baik sis..insyallah sya try bedrest dulu..tq so much sis 😘

Cuba sis ke Hospital lg..Myb Dr bleh scan mlalui mis v tgok ad lg x kantung bby

5y trước

wc dear

jgn angkat berat sis..mudah2an janin sis..slmt adanya..

5y trước

Amin..insyallah..tq so much dear 😘

Doa yg baik2 sis. Mudah2an allah memelihara baby sis

5y trước

Wc sis..doakan saya & baby saya juga ya😊

kak apakah bisa diselamatkan janinnya?