keluar darah 4 hari

keluar darah dah masuk 4 hari , doc ckp tiada pendarahan dalam rahim masa scan doc ckp rahim ay x kuat sbb sblm ni pernah keguguran .. tapi hari ke empat keluar darah lagi saya risau .. ada ke yang pernah bleeding keluar darah tp baby survive .. macam2 sya fikir .. #pleasehelp

9 Các câu trả lời

sy pun mcm tu dari 11week smpai la skrg masuk 16week .. mula² heavy bleeding , then cek takde bukaan rahim .. doc bgi duphaston untk kuatkn rahim .. still consume smpi skrg , alhamdulillah bby sihat , skrg darah dh spotting jer tak mcm awl² bnyk .. smpi ada 2ketul keluar ..sy setiap bulan refer pakar puan sbb kena cek sebarang kemungkinan .. awk kena rehat , tak boleh buat sebarang kerja sbb gerak jer mmg akn kluar darah .. so buat msa ni awk rest jer , jgn stres , jgn fikir bukan² .. sllu bwak bby ckp , awk n bby kena kuat .. sy doakn awk n bby sihat .. aamiin

2y trước

fresh blood .. hari pertama tu sy 4pad saiz 32cm full , seluar sy penuh dgn darah .. itu mksd sy dgn heavy bleeding , sy kena charge threatened miscarrige

Sy sampai skrg masih ade darah once a while , dh masuk 30w, starting dulu bleeding lepas bersama mase 12w, lepas tu mmg kerap bleeding dan spotting coklat , scan semua okay , baby pon membesar ikut minggu, tp yelah sy tetap jugak risau kekadang , hanya mampu berdoa moga Allah permudahkan semuanye hingga ke akhir , sebab dh cek semua baby okay cume ade luke dan mcm bisul je kat luar pintu serviks so bile sy mcm jalan lebih or kuat menangis jd bleeding, maybe hormon , 33w nanti jumpa pakar utk tahu lebih lanjut, InsyaAllah takdek ape , awk doa bebanyak okay

Klu rahim lemah dan berdarah doc selalunya akn beri duphaston utk kuatkan rahim. Klu pendarahan bkn di rahim bole cek jika ada polyp di cervix, ape pun klu berdarah terus pergi cek dgn doc atau emergency ye sis

cuba baca posting dekat fb doctor imelda balchin pakar o&g. dia ada share. lepas tu ada mommy tya dia. pasal ada org keliling cakap dkt mommy tu rahim dia lemah. doctor ada reply dia.

saya pun sama sis, dah seminggu bleeding tapi check dr ckp kantung ok and takde bukaan rahim pun ..

Awak makan ubat kuatkan rahim tak? Sebab awak pernah gugur ubat kuatkan rahim mmg bagus

total bedrest. bgun utk ke toilet ke. jgn pi mana2.

doc mmg cakap ada rahim lemah ke?

berapa minggu dah?