SUNAT ANAK UMUR BRP

Assalamuakaikum, saya nk tnya, umur brp yg sesuai untk sunat anak perempuan ? Anak sy dah 5bulan

14 Các câu trả lời

Wsalam.. seeloknya sunat waktu dy dh boleh duduk... dlm 6 bln ke ats mcm tu . . Anak sy sunat time umur 6 bln.. so far ok xda msalah apa.. kjap jaa sakit kna sunat tu.. nangis kejap pstu hilang sakit dh boleh main mcm biasa.. xda kna pntang apa2.. hehe..

Waalaikumussalam..better sunatkan dia sebelum umur setahun..sy sunatkan bbygirl sy masa dia 4 bulan lebih..alhamdulillah okay je tak meragam ke apa sbb doc sunat sikit je hehe..so bby girl awak tu dah boleh disunatkan 👍

1bulan sbb baby 1bulan belum boleh rasa sakit 😩 Dia akn rasa tak selesa ja.. Klu dah 5bulan rasanya baby dah ble rasa sakit... 😩😥 kesian..

Anak saya sunat ms umur 3 bulan,better buat awal,kesian kt dia kalau dah masuk umur 1 tahun baru nak sunat

Sy sunatkan anak sebelum discharge hospital. Senang buat awal² sbb dia tidur je. Nk recovery pun senang

Wa'alaikumsalam, saya sunatkan anak lepas bersalin seminggu..sebab bedan cakap dah boleh sunatkan..

Anak sy sunat lepas seminggu bersalin sis..tengok pada bidan la bila boleh sunat kan

Waalaikumussalam mommy . saya sunatkan princess saya time umur 4 bulan

Anak saya sunat umur 2 bulan.. sehari je Alhamdulillah baik 😁

Sy sunat ank sy baru je 3 hri lps..sbb dah msuk 3 bln..