Sakit Gigi

assalamuaikum,,dri trim 1 smpai ke-2..gigi masih sakit..tpi kdg2 on off..skrg 18 weeks sakit gigi mkin kuat..knp tu ya?? tpi tidak psti baby boy atau girl

4 Các câu trả lời

rasanya jantina baby bukan penentu sakit gigi. sakit gigi tu kena pergi klinik gigi cek. bila mengandung ni, kalsium ibu tu berkurang jd sbb tu dinasihatkan minum susu hari2. lebih baik puan pergi jumpa doktor gigi masa trimister ke2 ni sbb bila dh masuk trimister ke 3 susah nak cabut gigi ke apa. nnt kena tahan sakit lg lama.

mudah untuk sakit gigi normal untk ibu mengandung tidak kire mengandung boy atau girl sbb tu setiap kali buke buku pink akn ade sekli pemeriksaan gigi . pergi la klinik gigi bawa buku pink .. bile mengandung kalsium kite berkurang,gusi jd lembut dan bengkak ,gigi cepat rosak,kalau ade gigi berlubang memang akn sakit

Waalaikumussalam wbt Sis boleh ke klinik gigi check bawak buku pink bagitau kata pregnant