Sakit gigi

Sakit Gigi dri trimester 1. Skrang bru msuk trimester 2 tpi doc kerajaan tk bgi cabut Gigi kna tunggu lepas bersalin. Apa patut sya buat. Perlu ke cabut kat swasta,rsa sakit tiap hri kadang makan pnodol utk hilangkn rsa sakit

2 Các câu trả lời

Memang tk di galakkan untuk cabut gigi tapi kalau sakit gigi tanda nya kita kurang kalsium awak boleh minum susu yg awak suka untuk tambah kan kalsium sbb baby sedang membesar dia tarik kalsium dri ibu so sye suggest better minum susu je insyallah dlm masa terdekat dia akan elok

2nd trimester masih boleh buat rawatan. klau dah masuk trimester tu yg tak digalakkan. pergilah swasta. lambat lagi nk tunggu bersalin tu. kita yg tanggung sakit.