xnmpk baby bump

Assalam.sy fisrt preg. skrg dah 15weeks tapi perut still xnampak. normal ke. kalau makan lebih sikit baru nampak buncit.?

62 Các câu trả lời

Baby bump besar atau kecik tak penting sis, yg penting baby dalam perut sihat. 🤗Sebenarnya, kalau baby bump kecik, lagi senang ibu mengandung yg berjalan, buat urusan2 harian, nak ke toilet. Jadi jangan risau okay, normal je tu 😉. Saya pun masa mengandung anak pertama tahun lepas, dah 7 bulan nak masuk 8 bulan baru nampak sikit baby bump. Saya masih boleh pakai baju sebelum pregnant on my 8th months of pregnancy 🤗. Baby bump kecik atau besar tak ada kaitan pun dengan saiz baby dalam perut. Walaupun baby bump saya kecik, Alhamdulillah anak saya lahir dgn berat 3.42 kg on 37 weeks 💕

Samalah sy 16w .. Org dok cakap perut sy kecik x nampak .. Tp kalau buka baju tu nampak je baby bump tu .. 😌😌😌 Then last week scan alhamdulillah doc cakap baby sy besar dpd usia dia 16w .. Dh mcm 18w .. So ,manusia yg cakap perut kita kecik ,xd perut ,xmcm mengandng tu ,abaikan je .. Kita yg mengandung so kita je tahu macam mana perkembangan baby .. Biar beranak² nanti keluar baby chubby jgn terkejut plak mereka² tu 😂😂😂

Sis. Jngn jd kann issue bby bump sebagai punya kite bersedih dan stress. X bermakna xnmpak bbybump xde bby dlm tu. Bby bump ikot bntuk bdm jugak sis. Mcm sy kurus tggo 8 bulan bru namoak buncit perut. Tu pon sy keluar org still xnmpak perut sy sbb pakai bju longgar2.

5y trước

Kan, sbnrnya kita ok nya.. Tp mulut yg bertanya tu bt kita stress. 😌

Saya dh 29 weeks 3 Hari, perut nampak MCM buncit ja ,ha..ha..ba... Masih boleh pakai baju kurung time pergi kenduri,org x perasan ,maybe org ingat buncit ja ,x pe sis, janji ank dlm perut sihat, Kita enjoy pregnancy Kita ,....

5y trước

Hehe baik2.. Pedulikan apa org nak kata, janji baby sihatt

xyah risau la bnda xsepatutnya.. as long as doc ckp baby sihat .. hb maintan. awk sehat sudah la. bnda2 mcm ni normal la. is not a big issue pon. chill k. 15 week baby kecik lg .. alahaiii

Awal lg tu...sy 18week bru nmpk...sebelum nie buncit je...sepupu sy lg la dh ckup bln...perut kecik je...nmpk mcm buncit...sekali bby kluar smpai 3kg..jnji bby sihat je sis selamat hgga bersalin

5y trước

Tq sis.. Moga baby sihat aje2. Ter excited pulak hehe

Asalkan puan pergi checkup mcm biasa n bonus kalau puan blh pergi scan swasta n doc ckp bby ok2 je....maknanya bby puan InsyAllah sihat2 je....bby bump tdk menjanjikan kesihatan bby puan😊

Saya dh 5 buln lbh pon still tak nmpk lagi baby bump nyaa... first pregnant jugak... Ramai tegur pregnnt ke tak pregnnt ni.. Haha.. Jnji baby sihat sudah... Mungkin ikut badan jugak kot..

Sy ni dah 7bulan..siap xpayah pakai baju pregnant lg..cuma seluar je pakai yg pregnant... Org asyik tmye mane perut... Mane sorok... Sy senyum ajela... Janji baby sihat

Biasa la tu. Sye dh nk masok 7 bulan bru btol2 nmpak pregnant. Sye ni dh la org nye gemok. Masa awal2 pregnant memang tak dpt nak bezakan buncit perut dgn bby bump 😅