First time

Assalammualaikum semua sye nak tnya, sye lewat dtng period 5 ari, semalam sye test naik 2 line, sye pregnant ke atau tk,..

First time
27 Các câu trả lời

tahniah sis insyaallah ada malaikat kecil dlm rahim tu . Boleh tahu ni sis cek air kencing awal pagi ke? saya mula² nk tahu preggy saya buat upt tghari naik 2 lain samar² MCM sis ...tp xkot fake hope saya tggu lagi seminggu tu pun rasa MCM setahun dh 😅.Bila dh ckp seminggu saya guna yg dip beli dkt farmasi pastu guna air kencing pertama awal pagi Masyaallah 2line pekat dh Allahuakbar seronok sgt sis . Alhamdulillah kinik saya dh masuk 8w doakan perjalanan saya mom to be selama 9bln dilancarkan dan dipermudahkan ye begitu juga dgn sis Aamiinn🤲 wlpn ni anak yg ke 6 dia punya excited risau DLL sama spt anak pertama 🤭

2y trước

sebelum buka buku pink d KK , saya makan asid folik 400g beli kt farmasi , skrg MKN obimin yg KK BG je . tp ramai gak yg MKN Iberet ni kata ok drh pun cntik

in shaa allah pregnant tu . mcm sye bru lewat 2 hari sye terus check sbb period xpernah lewat . kalau apa mesti akan ngam2 atau awal dari tarikh sepatutnya period . check2 naik double line . sye buat time malam xdan tunggu awal pg sbb pelik sgt da time tu . esoknya pun check lg sama jugak . 5x test , 5x naik double line .

2y trước

ok yea ke, tq sis

InnshaAllah ade rezeki awak .. kalau nk lagi jelas mungkin blh tunggu lagi seminggu pastu buat test balik. Ble dah dpt result samar2 mcm ni, seelok nya jaga elok2 n pemakanan tu pun kena jaga.. jgn angkat berat sbb masih awl..

Positif dah tu sis, kalau saya suka guna dip n tell, kalau yg ni kdg boleh jdi hormon jugak, Sis try lagi seminggu dua, try upt lain. Insyallah, buat skrg bnyakkan rehat, jgn buat kerja berat.

2y trước

ok sis tq ya

pregnant da klau cmni.cuma still baru lg.nk kpstian try upt brbeza mcm dip n tell.99%accurate.klau smr2 cmni jgk mksudnye mmg Ade dh cume still baru.take care n don't skip folic acid ok.💕

2y trước

ok tq sis

kalau ikut pregnancy test tu +ve. Awk tunggu lagi seminggu dua camtu, pegi scan kt klinik. at the same time, kena alert kalau ade bleeding or spotting, terus pegi check.

cuba lgi dlm next week, dlu sy pun mcm puan, upt line samar2, then sy tunggu dlm 2 minggu cek balik buat upt line baru dah terang and sah pregnant

kalau period regular test upt 1-2w , kalau irregular seeloknya test sebulan dua .. inshaallah kalau dah rezeki memang ada tu ..

2y trước

samalah macam saya hari tu scan tak nampak juga , nampak pun masa usia kandungan dah 14w .. dr cakap saya bagi wrong date tulah irregular period kan susah .. sekarang ikut due dalam scan je lah

Wahh tahniah pregnant tu sis dia mmg samar samar sikit sebab baru lagi tu kalau nk nampak terang lagi try 1-2 minggu lagi 😍

2y trước

ok tq sis

nampk mcm samar kalau samar yaa tunggu lagi 2hri cek lagi yaa sis..saya pon cm tu ..doakan saya slmt berslin tk lmaa lagi

2y trước

tq sis, semoga dipermudahkan kn urusan sis ya