Had umur mengandung

Assalammualaikum... Saya nk tny seeloknye klu merancang utk ada baby balik selewat2nye umur xboleh lebih dr 35 tahun ke cemane ye... Untuk pengetahuan semua... Saya da ad anak kedua2nye perempuan berusia 10 tahun & 8 tahun... Saya merancang utk ad baby jika xde aral tahun depan... Sekarang ni saya da start makan folic acid.. Terima kasih semua.. ☺️☺️

13 Các câu trả lời

kalau tak silap, macam tu lah. umur lebih 35 tahun-40 tahun ke atas, jika mengandung, risiko agak tinggi. tapi kalau tak sampai umur tu pun, jika jarak anak yg last and yg akan datang dalam 5 tahun ke atas pun, Dr akan kira sebagai kandungan yg berisiko tinggi. Apa2 pun Pn, in sha Allah, semua nya baik2 saja. Yg penting jumpa Dr dn ubat jgn tinggal. lepas kita dh berusaha, bertawakal serahkan pada Allah. Saya doakan Pn baik2 sahaja. semoga Pn dapat apa yg Pn impikan. 😊

4y trước

umur saya skrg 45thn... skrg tengah mengandung 12wk (anak kedua) yg penting Jaga kesihatan Dan dengar cakap dktr

umur saya bln November ni masuk 35thn.. skg ni saya pregnant 39w.. tdk ada masalah pn kalau kesihatan kita baik. cuma saya gdm diet control.. tekanan darah semua ok.. hb ada turun naik biasa lah org pregnant kn ada kalanya ok skg tunggu baby keluar je.. doa kn saya ya.. semoga kita semua dipermudahkan segala urusan.. Aamiin lgi satu nurse tmpt saya ckp. kita boleh plann tmbh anak sblum umur 40thn.

4y trước

Terima kasih kak... Semoga akak dipermudahkan utk bersalin nnt ye..

Wslm.. bole je klau nk ada bby lgi.. sy nie dh umo 39 skrg dh 35 week 2 hri.. jarak terlalu lama hmpir 13 thun tak hamil tbe2 eh ada rezeki sy hamil pulak ms PKP😁 tpi nk mcm mne dh rezeki ALLAH nk beri.. asal kn ms hamil jga kesihtn dan pemkan..selmt mncuba yew sis.. moga ada rezeki sis nti.. inyaa allah.. amiin..☺️

saya dah 41, alhamdulillah baru ada rezeki anak sulung, penantian 12 tahun, sekarang dah 33 weeks..cuma risiko bila berumur ni,badan pun letih je... alhamdulillah baby normal..tarikh operation pun dah dapat...

takkan ada limit kot.. maybe lbh berisiko klu 35 thn ke atas. sbb sy anak 1st pun bersalin nxt yr umur dh 33thn. plan nak beranak lg sampai umur 40thn. sbb xnk sunyi nnt di usia tua bila anak2 dh bsar

4y trước

Btul, nk anak ramai kalau ada rezeki. Sy adik bradik 6 org pn rumah mak sunyi. Smua dh bsar keje jauh n bkahwin.

sy sekarng dh umoq 43 tahun..la ni mengandung anak yg 7...27 week 3hari..ok ja semua ok x dk masaalah pn..kencing manis atau darah tngi pn x ada

4y trước

Aaminnnnnn... Terima kasih kak rosnah😍😍😍

Umur 35 ke atas dah dikira berisiko. Kalau pregnant akan dipantau lebih la. Limit tu tak ada. Rezeki Allah yg bagi

4y trước

Tu la risau jugak sbb umur Makin lama Makin meningkat... ☺️☺️ Rezeki tu semua drpd Allah swt, kita mampu merancang je..

yang Penting tahap kesihatan puan berada ditahap yg baik utk mengurangkan sebarang risiko..

4y trước

Itu la risau jugak sebenarnye Harap2 sumenye ok la. 🤲🤲

sy skrg umur 41 tahun .. 36 minggu .. semoga Allah permudahkan urusan kite semua..

4y trước

Aaminnnnnn.. Semoga dipermudahkan segala urusan akak utk bersalin... Terima kasih ye kak.. ☺️☺️

Umur sy 38thn...skrg da 39w...yg penting jaga pemakanan dan kesihatan diri..

4y trước

Ok kak... Terima kasih.. Semoga akak dipermudahkan utk bersalin nnt... ☺️☺️