Folic asid

Assalammualaikum nak tnya korang semua minum folic asid yg mana 1.

Folic asid
19 Các câu trả lời

sy makan zincofer sbb hb sy masa mula2 pregnant tu rendah then tukar sbb tak serasi kan mcm kerap sakit kt bahagian dada . Doc tukar pegi iberet baru sy ok , hb pun cantik smpai la msa deliver tu 😊 apa2 pun ikut tindak bls badan masing2 , tak dpt nak sama kan semuanya #justshare

mula2 makan folic acid, iron tablet, vit c makin besar kandungan, tukar zincofer tp tak tahan rasa mual kemudian tukar iberet sampai skrg ok drpd hb 10 naik sampai 11.9 alhamdulillah serasi

2y trước

ok sis

Saya makan yg ni sbb nak consume hb naik balik 🙂🙂 tapi so far kalau makan yg ni mesti after makan sbb kalau jenis yg ade gastrik memang perlu alas perut dahulu 🙂🙂

2y trước

owh selepas mkn lh bru minum ubat nie

Hai , saya consume maltofer alhamdulillah serasi dan boleh go . Dulu saya try zincofer , iberet dan last sekali iron tablet dan adik beradiknya tak jalan .

2y trước

owh yea ke sis

Ini ubt tmbh darah. Ubt ni mula mkn bila tahu result darah. Klu awl2 kehamilan ckup mkn folic yg biasa saja. Dkt farmasi 1papan rm1

Saya mkn ni dari awal preggy sampai 7bulan . Hb cantik 12 keatas . Masuk 7 bulan doktor tukar obimin plus .. hb msih cantik.

2y trước

owh yea kew, ok sis

Sy dulu misi kk bagi iron tablet wrna coklat tu. Bila tak serasi, Dr tukar ambik zincofer. Alhamdulillah okayy

2y trước

owh yea kew

sy iberet jugak.. sbb darah rendah.. makan ni Dua minggu dah stable dn Masih continue smpi skrg dh 35w

ni ubt iron. tapi dh complete semua termasok asid folid. awak dah buka pink ka?

2y trước

ok sis

Saya makan nih dari awal tahu pregnant . Hb 11.4 ke 12.6. Sekarang dah 8bulan.

2y trước

owh ke sis