kencing manis

Assalammualaikum..just nak sharing saya dah 33week...last 2week minum air gula untuk 2nd time..mggu lepas nurse call bg tau detec kencing manis...so bermula laa episode bsp luse ini...boleh share info apa pemakanan yang baik yea..anak ketiga dan nie first time detect kencing manis..huhu...Tq in advance..?

1 Trả lời

Elak kn mkn nasi dlm kuantiti yg bnyk. Ckup dua snduk.. amalkn half, suku,suku.. elakkn mkn dan mnum yg mnis2.. roti pon ambil yg wholemeal.. lebihkn syur hijau.. susu pon mnum yg lowfat.. semoga mmbntu.. 😉