Turun tanda lendir+coklat

Assalammualaikum mommy, harini saya dh 39weeks1day.. tadi ada turun tanda lendir+coklat tapi perut tk sakit.. saya ingat bila perut dah sakit sngat baru nak pac ke hospital.. agak2 ambik masa brapa lama untuk bukaan ? #bantujawab #ingintahu #bantusharing

5 Các câu trả lời

Awak macam saya la, turun tanda. Sakit tu ada tapi tak kerap, memang tak rasa nak beranak pun. So decide nak balik KL, masuk highway amik terus contraction kaw2, ketuban pecah. Alhamdulillah sempat sampai & lahirkan baby dekat hospital dekat dengan rumah mak. Tapi masa sampai tu terus push jela, sebab da layan contraction dalam kereta 😂 Saya nasihatkan, pergi la hospital bila awak rasa nak pergi.. tapi kalau awak risau, pergi la dengan kadar segera. Semoga semua urusan awak dipermudahkan ya sis.. amiinn

5mo trước

Tulaa.. saya tknk pergi lg sbb tkdk contraction.. mesti doc sruh blek dlu 🤣

saya turun tanda macam awak jugak, hari keempat baru saya rasa contraction, masa saya sakit baru pergi pac, tu pun bukaan baru 2cm, awal doktor nak suruh balik, tapi contraction saya kuat, doktor suruh stay.

5mo trước

Sya pergi hospital tadi.. doc check bukaan baru 2cm tp tkdk contraction lg.. doc bg blek sruh jln2 dlu 😅

sya 39w2day ada keluar lendir coklat sya terus g hospital ada bukaan 1 cm doktor suru stay lepas tu mlm sya bnyk jln dlm wad skali pgi kul 5 bukaan 6 cm.alhamdullilah sya selamat bersalin ank girl

5mo trước

Alhamdulillah tahniah awak.. smlm sya pun dh check bukaan 2cm doc bg blek sruh jln2 dlu 😅 sbb tkdk contraction lg..

lain org lain orogressnya. taktau nak cakap. dah mengandung kan, kena seluk tu kena la hadap ngee

Bkn ke dlm buku pink kalau ada turun tnda bersalin dh kena pi hospital ..

5mo trước

btul kena seluk tu cpt bukaan cm walaupun sakit