berat bayi

Hi..Assalammualaikum mommies...nk tnya kalau berat baby 6.38kg , 8 bulan 17 hari...ok ke?? Pergi checkup carta graf dh paras kuning...baby kurang sikit bab makan...jenuh nak bgi mkan.hmmm..Any ideas?

7 Các câu trả lời

Ni kes bby terlebih panjang kan.. Sbb tu bmi x cantik kan.. Sbb bby sy dlu 8bulan berat 6kg lebih jgk.. Panjang pun stabil... Sis cuba bg lain2 makanan... Bg buah2 yg boleh naikan berat bdn, bg cheese pun boleh..

Bby lasak.x sis.? Klu bby lasak tu normal if drop skit..mcm ank sy ritu drop skit sbb dia dh stat lasak berdri pe smua... Doc kata tu normal jika turun skit..

kena usaha bagi dia makan. sis kena rajin tukar menu makanan dia,buat snack . baby kalau makan benda sama mmng akan cepat bosan sama mcm kita.

Aik..baby saya 5bulan berat dah 8kg..bby saya terlebih berat ke..xmkn lg...kalau mkn nti mcm mana..xpela...alhamdulillah ank2 sht

Cuba blender biskut(roti kering) pastu cmpur ngn susu bg dia mnum buh dlm botol susu...sy pnah buat untuk adk...

aikk..bby sy hrini 8bulan 24hri..smlm g checkup dh 10.2kg😂😂😂

Kalau dh paras kuning, xokla tu