berpantang

Assalammualaikum mommies.. sy baru bersalin czer. Hari ni dah masuk hari ke-6. Sy selalu rasa sedih dan kerap menangis. Apa yg boleh sy buat untuk hilangkan perasaan ni? Ke memang normal ibu berpantang akan rasa macam ni?

5 Các câu trả lời

jgn terbawa2 dgn perasaan sedih masa berpantang.akan memberi kesan emosi wlu pun dah habis pantang nanti.memang kdg kita stress dgn luka yg belum sembuh.lebih2 lagi klu x cukup tidur jaga anak.klu x ada lagi yg bantu masa berpantang.semua jdi pyh dgn keadaan yg belum sembuh.klu org sekeliling x memahami kita lagi parah.

Pujuk diri dengan apa yang buatkan u sedih. I sama dengan u, caesar and rasa nak nangis pun ada selalu rasa. Kadang3 i lepas je rasa tu dengan menangis sambil peluk hubby then dia boleh tenangkan sket. Tapi more to - jangan layan perasaan tu.

Think positive mommy..ingat pada Tuhan dan jugak ingat yang mommy ada baby yang cute..selalu bawa baby cerita yang mommy sangat2 sayangkan baby..

Hai mommy dnt let ur mental emotion tk over you.. It can effect ur breast milk gt lesser.. Pls be calm n relax more

Wasalam. Hormon tgh tak stabil. Mommy kena byk bersabar ok.