Bayaran Perubatan

Assalammualaikum kwn2.. Tmpg tya, klu kte g check up klinik swasta, bpe average byrn klu kna minum air gula.. & average kos setiap kli check up bby. Mohon bntuan kwn2 yg arif.. #bbysulung

10 Các câu trả lời

Sye pernah check up private. Everytime check up dlm 150+ x termasuk ubat kalau kite dibekal kan ubat. Sye check up private sbb doctor scan baby everytime check untuk pstikan baby ok. And saya 2 kali miscarriage disebabkan rahim x kuat. Ubat kuat kan rahim gile mahal. Pernah bayar 500++ sbb dapat ubat tu. Dekat kk xdpt ubat tu

5y trước

Ye masa check tu saya baru dlm 8 week and masa scan tu pon doctor concern sbb baby dekat bawah sangat. Die bagi saya bedrest almost 3 week and consume ubat kuat kan rahim tu

Sis, kena ingat, charges dr, procedure dr, ubat semua lain lain cas. Ubat dekat swasta je mahal. Charges dr pun lebih kurang sama. Kat tangan tu sekurang kurangnya kena ada Rm500+ untuk first check up. Sekian

Mula2 bukak buku sy kena dlm 200+. Amik darah apa semua tu. Setiap bulan checkup, dia scan sahaja dlm 150-200. Setiap bulan tak sama harga. And harga pn rasanya ikut hospital/klinik tu sendiri.

Sy aritu br first checkup tuk pregnancy 12 weeks buat NT scan,ambil darah dan ubat2 kene rm320..next checkup 18 week tuk buat details scan pulak..harga pon x tau lg

Sy 100% checkup d swasta..rm1499..pakej checkup spnjg pregnant..termasuk smua..scan 2d,3d,4d,minum air gula n so on..sy checkup d eva emily klinik..alor setar

5y trước

Saya pernah buat 2D dan gender scan kat Eva Emily ni. Doc and staff sangat friendly. Doc explain perkembangan baby pun mudah faham. Tp sayang saya kerja kat langkawi. Susah nak pi check up situ

Minum air gula rm60. Normal check up biasanya kena dlm rm200++. Details scan siap check up hari tu kena rm226 je. Bukak buku je mahal sikit dlm rm400

Depends pd klinik. Cuba call setiap klinik, atau pilih klinik mana yg sis nk pegi, then call dulu. *usually maternity checkup more than RM100

I check dekat rampai puteri medical centre, air gula and ambik darah 100 je, and everytime checkup 180-280 siap scan And vitamin

Time sy hari tu minum air gula+ambil+check up kandungan darah kena dalam 150...tp klu setiap kli check up rm70...

Depends on klinik benda camtu sis.. Cam saya pergi.. Check up bulan2 rm70