Lahir czer anak pertama

Assalammualaikum ibu semua. Saya nak tanya. Anak prtama lahir czer, skrg ank umur 1 tahun 6bln. Tapi skrg saya dah pregnant ank kedua 11week. Saya merancang sendiri. Time bersalin ank prtama dulu, doc ada ckp kena tnggu 2 hngga 3 tahun bru boleh pregnant semula, sbb saya czer. Tpi saya da pregnant skrg. Buku Pink pun tk buka lagi, sbb takut. Ibu semua rasa doc akan marah saya tak? #mommybuntu #bantusharing

3 Các câu trả lời

Waalaikumussalam, jangan risau sgt awk. Better cepat2 buat buku pink. Kalau nurse nak bising ke, nak marah ke, pekakkan je telinga. Diorg marah sebab kehamilan tu berisiko. Tapi nak buat mcm mna ye, dah rezeki. Takkan nak tolak rezeki ☺️ Mak saya dulu pun bersalin anak ke 4 czer. Ttbe pregnant anak ke 5 masa adik ke 4 saya umur 9 bulan. Nurse bising tapi still mak saya buat je buku pink. Buku pink penting kan untuk monitor si ibu mengandung dan anak dalam kandungan. Alhamdulillah, dipermudahkan. Bersalin selamat je

4y trước

Alhamdulillah ☺️

better mommy g buka buku pink .. incase apa2 jd buku pink dh ada tuk dptkn rwtn semasa hamil..mcm sy dlu doc pakar suggestkn try preggy ms ank dh umo setahun 8bln. xpela..apa2 pn doa2 byk k..jgn stress..doa yg baik2 in shaa Allah smua yg baik2 akn berlaku..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

4y trước

alhamdulillah..jg dri bebaik ea..mg slmt smuanya dan dpmudahkan segalanya hngga bersalin..Allahuma aamiin

buat je buku