Ada tak?

Assalammualaikum dan salam sejahtera to all mommies ? Sy nk tanya ni.. Ada tak yg lalui pengalaman ni? Sy beranak CS, lps hbs pantang tu sy bejarum utk merancang keluarga.. Dh bbrp minggu belalu la.. Darah nifas pn day by day dh slow.. Kalau ada pun setitik dua.. Tu pn on off.. Tp dua hari lps, sy kluar darah... Hari ni pn msh ada.. Rasa mcm darah period.. Tp, apa yg sy dimaklumkn klu ibu fully bf selalunya lambat dpt period plus org sll nifas ada yg smpi 50-60 hari br btl² kering.. Symptom period tu mmg ada juga la.. Sebenarnya itu darah haid atau nifas? ?

5 Các câu trả lời

Darah nifas saya pun stop 45 hari . Puasa 15 hari ,lepas seminggu raya saya dah period semula . Sekarang pun saya fully bf tapi period tetap datang normal . Ibu yang fully bf tak period sebab hormon yang menghasilkan susu tu terlalu tinggi sampai ganggu hormon nak period , kalau hormon tu normal , period akan dtg macam biasa juga . Kalau perasan bau darah nifas dengan darah period lain . Darah nifas bau dia busuk sikit , darah period bau fresh blood macam period selalu tu

5y trước

Ha'ar.. Sy ada bau juga, tp xsama.. Sbb tu sy kliru... Tu nifas atau haid...

Waalaikumussalam.. sy pn mcm tu.. cuma nifas sy stop masa 44hari, then hari ke 46 keluar darah lg, xla byk, almost pnuh pantiliner.. then masa g cucuk depo, nurse tnya ttg nifas dh kering belum so bla syg bgthu, nurse kata tu period.. mmg sy ada rasa sikit mcm senggugut n rasa nk period..

5y trước

Yup sama..

Betul sis. Kalau dia masih keluar dalam tempoh nifas tu, masih nifas. Lagipon stop kejap kan. Kalau lebih 15hari stop then keluar balik tu baru kira period. 😇

5y trước

Samasamaa

Brp hari dah bersalin sist?

5y trước

Kiranya dh sebulan nk msk 3 minggu la juga..

Brp hari dh bersalin?

5y trước

Sy on mcm tu.. Mak suh tungku tp sy buat on off..