ubat cair darah??

Assalam..haii mummy semua...sy nk tny ade sesapa pernah consume ubat cair drh + calcium + zincofer?? Td cek up dpt ubat cair drh n calcium tambahan..sblm ni zincofer sj..skrg kandungan 22w/bmi 31/sejarah family mak drh tinggi.. jd doc suruh amek ubt cair drh..hurmmm....klu x makan xpe ke ?

5 Các câu trả lời

Wajib sis. Sye pon kena mkn 3 ubat tu, pastu tambah satu lg ubat darah tggi. Mmg ada hypertension sblum ni. Tp sejak sye ikot pesan doc alhmdulillah bp sye cantik xde mslh pening2 ke ape. So baik dgr ckp doc jer

4y trước

Oo...sy makan jer..cuma sj nk taw..sbb sy xde simptom cam tu..cuma bmi je sngkut n family background drh tgi..tu yg nk taw..kot ade yg x amik aspirin ni..

knp tanak makan?? makan jela apa yg doctor sarankan.. mst ada sbb doctor bg ubt tu dkt kita.. tlg la jgn skip ubt yg doctor bg tkot effect akn dtg ke diri sndiri n baby nanti

4y trước

Sy pun mcm sis juga. Kena makan ubat cair darah masa 12w sebab ade fibroid besar.sy google juga lps tu takut sendiri. Kite ni membaca banyak bukan sahaja menambah pengetahuan tp menambah ketakutan juga. Sy tanya pharmacist hospital lain.. Memang kena makan.. makan ikut sukatan. Mcm sy 3/4 dos rendah je. Xbahaya ke baby pon. Tolong perkembangan baby xterganggu lg ade la.. Sis sukatannya berapa. Makan je. Doc xkan bg benda yg merbahaya pd kite. InshaAllah

Kena mkn tu.sbb akak masa 13w buka buku pink ada darah tinggi padahal sblum ni takde pun.doktor bagi ubat cair darah,metadopa dan kalsium smp skrg dah 33w masih kena mkn lagi.

4y trước

Tq kak info 😇

Saya pon baru dpt ubt cair drh n calcium smlm lps checkup.. Fmly bckground ayah sy mmg ade drh tgi n sy mse preggy ank first ade drh tgi, so doc trus on kan ubt dr awl.. ☺️

4y trước

Hehe..biasa la...yg 1st time tu laaa dok takot...tny adik beradik lain xde plak yh consume ubt cair drh..kene kt kita...semua dok heran..ahah

Sy pun mcm sis. Kena mkn aspirin. Sis mkn ubt tu mcm mna? Sy pharmacist tu suh cairkan dlm air sikit bru mkn. Rasa nk muntah yg amat..

4y trước

Pulakk...heee myb mintak aspirin jenis cecair je..klu ade...senang nk telan ye 🤣