alahan

Assalam..boleh tanya, normal ke kalau xlalu makan time awl mengandung ni? Asyik muntah je..nasi memang xboleh sentuh langsung..

28 Các câu trả lời

mmg sis.. loya muntah2... semua x kena... mcm sy nk mkn tp kena tahan la muntah blik.. to demi ank... xckup zat ke apa mkn jgk.. n kne mkn sekali dgn vit... start minggu ke 16 dah ok sikit dah... kdg2 je loy pepagi... yg lain ok dah

Sy pun macam tu sis😆😆.Lembik badan rasenye.makan je muntah.mmg xlalu nak makan langsung.Sis kena kuatkan semangat tau.Cuba carik makanan yg sis boleh mkn.Bykkan mkn buah.😇

5y trước

Ouh..tq

normal sis.. saya dr awal smpai 5bulan bru alahan hlg... bru leh msk nasi... kalau tdk mkn apa saja msti kluar blk... tp saya mkn jga sikit2 ttpi brulang..

Normal sis. Sy macam tu. Tapi sy makan bubur. Takpun sy makan kuantiti yg sikit tapi berulang. Elakkan berminyak dan pedas sbb ni nasihat doc utk elak muntah.

Same! Tapi saya loya & tak selera makan. Saya tahan diri dari muntah haha. Makan nasi bila balik rumah mak je, sbb masakan mak je buat selera makan 😅

Normal tu sis. Saya pun awal2 cmtu gak. Tapi sebab nak jaga perut, tetap kena makan gak.. Biar xmakan banyak, janji ada masuk perut.. Sebagai alas sahaja..

5y trước

Tpi atas msing2 jga ade cpt je hilang alahan ade tu smpai nk berslin pon xhilang mna alahan hehehhe

Yup normal...saya pon ada rasa macam tu masa awal mengandung...sekarang da 7 bulan semua ok...selera makan makin bertambah...hihihi

Saya pun mcm tu.. Tgok nasi mmg x lalu lgsung.. Ank first dlu x de pun alahan pape.. Aktif jee.. Ank second ni lain mcm....

waalaikumsalam eya normal tu.. dalam fasa morning sickness 😊😊 mkn biar sikit tp kerap jaga kesihatn baik² 😊😊

Sy pon mcm tu sis. Masuk mggu ke 8 dah xblh mkn nasi. Rasa nasi pahit sgt2. Dah seminggu xmkn nasi. Makan roti n buah jer